Nogomet
2

Komazec: Kad su navijači izašli, utakmicu je trebalo nastaviti

Piše: D. B.
Foto: F. K./Klix.ba
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Nakon što je zbog upada navijača na teren i bacanja baklji prekinuta utakmica između Sarajeva i Borca na Koševu, stadion je ispražnjen, ali je ipak donesena odluka da se ovaj meč ne nastavi.

"Ne opravdavam postupke navijača Sarajeva, ali smatram da su se stekli svi uslovi za nastavak utakmice", rekao je za Klix.ba napadač Sarajeva Nikola Komazec.

"Navijači su poslušali upute i napustili tribinu, ali su igrači Borca, sudija i delegat odlučili da se utakmica ne nastavi. Po meni se utakmica trebala nastaviti. Ovo je velika šteta jer smo mi bili u jeku napada i gol je visio u zraku. Siguran sam da bismo do kraja utakmice pogodili", uvjeren je Komazec.

Trener banjalučkog Borca Dragan Jović, inače bivši trener Sarajeva, nije htio komentarisati prekid, niti dešavanja nakon prekida utakmice.

"Mogu se osvrnuti samo na tok meča. U prvom poluvremenu su igrači ispunili sve one zadatke koje smo dogovorili. Opasno smo prijetili iz kontri i polukontri, ali nažalost, nismo uspjeli postići pogodak. Mogu reći da smo bili bolji u prvom poluvremenu. Drugo je pripalo Sarajevu, stvorili su nekoliko opasnih šansi i u jeku njihovih napada je utakmica prekinuta", prokomentarisao je strateg gostiju.