Bundesliga
0

Köln prekinuo Hannoverov niz

Totalsport
Foto: kicker.de
Foto: kicker.de
Nogometaši Kölna pobijedili su na svome RheinEnergie stadionu Hannover s 3-0 u prvoj utakmici 26. kola njemačke Bundeslige. Prekinuli su na taj način Hannoverov niz od tri pobjede i ukupno pet dvoboja bez poraza.

Portugalski veteran Petit (34) doveo je domaće u vodstvo u 36. minuti nakon sjajno izvedenog slobodnog udarca s otprilike 18, 19 metara. Isti je igrač u 60. minuti proigrao Lukasa Podolskog koji je zaobišao golmana Floriana Fromlowitza i s lijeve strane smjestio loptu u mrežu za 2-0.

Priču je u 79. minuti nastavio Milivoje Novakovič kojem nije bilo teško zabiti iz neposredne blizine u prazan gol nakon dodavanja Podolskog s lijeve strane kaznenog prostora. Slovenski reprezentativac je i zaključio golijadu deset minuta kasnije kad je pogodio ramenom poslije ubacivanja Adila Chihija s desne strane.

I Podolski i Novakovič sada na kontu imaju po 11 pogodaka ove sezone u Bundesligi.

Köln se pobjedom barem privremeno probio ispred Schalkea na deseto mjesto, dok je Hannover i dalje treći, ali je sada pružio priliku Mainzu i Bayernu da mu se približe u borbi za Ligu prvaka.

Bundesliga, 26. kolo:

Köln – Hannover 4-0 (Petit 36, Podolski 60, Novakovič 79, 89)

Poredak: 1. Borussia Dortmund 61 (-1), 2. Bayer 49 (-1), 3. Hannover 47, 4. Mainz 43, 5. Bayern 42...