Vedad Ibišević
0

Koljeno ne boli, spreman sam za treninge!

Totalsport
Bosanskohercegovački nogometni reprezentativac i napadač njemačkog Hoffenheima Vedad Ibišević kaže da će biti potpuno spreman za početak klupskih priprema 29. juna.

Ibišević je sjajno odigrao jesenski dio prošle sezone u Bundesligi, te je s 18 golova i 7 asistencija bio najzaslužniji za Hoffenheimov status zimskog prvaka Bundeslige.

Međutim, u pripremama za nastavak sezone Ibišević je na prijateljskoj utakmici protiv HSV-a u španjolskoj La Mangi, tokom priprema u zimskoj stanci, zadobio tešku ozljedu prednjih ligamenata desnog koljena, zbog čega je propustio proljetni dio prvenstva. Bez njega je Hoffenheimu išlo puno lošije, pa je ovaj klub svoju debitantsku sezonu u Bundesligi okončao na sedmom mjestu, sa 14 bodova manje od prvaka Wolfsburga.

Ibišević se oporavio od ozljede te će, kaže, biti spreman za početak priprema 29. juna.

  • Klub i ja zajednički smo sastavili program mog oporavka, koji sadrži moje uključenje u početak priprema zajedno sa suigračima. Ove sedmice pohađam završni dio kondicijskih priprema. Koljeno me, srećom, više ne boli, vratilo se u stanje normale. Prema tome, ako se nešto nepredviđeno ne dogodi, eto me sa suigračima na treninzima od prvog dana!

Dodaje da se jako raduje tom trenutku...

  • Kada ste toliko dugo izvan pogona, sretni ste kao malo dijete što možete opet udarati loptu zajedno sa suigračima. Puno je zabavnije trenirati u skupini nego pojedinačno - zaključio je Ibišević.