Upravljat će klubom do februara
28

Kolegij preuzima ovlasti Upravnog odbora FK Sarajevo

Klix.ba
Nakon što su 14.12.2012. godine ostavke na pozicije u ovakvoj formi i obliku Upravnog odbora FK Sarajevo podnijeli predsjednik Amir Rizvanović, te članovi UOFKS Edis Kusturica, Irfan Redžepagić i Maid Delić, a uzimajući u obzir ranije ostavke iz 2011. i 2012. godine članova UO Damira Hadžića, Dževada Bećirevića, Predraga Pašića i Bakira Hadžiomerovića, Upravni odbor FK Sarajevo je praktično prestao da postoji.

Predsjednik Skupštine FK Sarajevo Adnan Hadžimuratović pojašnjava:

"Upravo smo zbog ranijih situacija u kojima nije bilo kvoruma na sjednicama skupština ili uprave na Skupštini FK Sarajevo koja je održana 28.12.2010. godine definisali da se u slučajevima kada predsjednik ili više od četiri člana Upravnog odbora podnesu ostavke ili kada iz bilo kojeg drugog razloga Klub ostane bez upravljačke strukture formira Kolegij Skupštine koji će kao operativno – izvršni organ Skupštine Kluba preuzeti nadležnosti, prava i obaveze Upravnog odbora utvrđene Statutom Kluba.", riječi su Adnana Hadžimuratovića.

Kolegij će u skladu sa odredbama Statuta Kluba organizovati proces predlaganja kandidata za predsjednika i članove Upravnog odbora FK Sarajevo, a u roku od 60 dana od momenta preuzimanja nadležnosti Upravnog odbora organizovati održavanje vanredne Skupštine Kluba na kojoj bi bio izabran novi Upravni odbor i predsjednik Kluba odnosno njegov zamjenik.

"Kolegij Skupštine ima 5 članova, a personalno u sastav Kolegija ulaze predsjednik Skupštine i njegov zamjenik po funkciji, direktor Kluba, te po jedan predstavnik igrača – veterana i navijačkih skupina Kluba - odnosno poimenice Adnan Hadžimuratović, Miladin Vidaković, Dino Selimović, Senad Repuh i Elvir Kantardžić, a za predsjednika kolegija na prvom narednom sastanku bit će imenovan Dino Selimović", kazao je Miladin Vidaković, zamjenik Skupštine FK Sarajevo.

"Na sastanku koji je održan 20.12.2012. godine kontaktirani su svi članovi ovog Kolegija, čiji će prvi sastanak biti održan naredne sedmice, kada će se definisati prioriteti u radu i naredni koraci. Repuh je trenutno van BiH, tako da ćemo po njegovom povratku održati taj sastanak", kazao je Hadžimuratović.

"Već sada možemo najaviti da će sjednica Skupštine FK Sarajevo biti zakazana za 27. ili 28. februara 2013. godine, čime neće biti narušen ni proces dobrovoljnih uloga kroz projekat novog Statuta, čiji je zadnji rok 11.02.2013. Taj dan ćemo znati kome šaljemo pozive za Skupštinu, a ispoštovat ćemo i zakonski definisani rok od 15 dana za zakazivanje Skupštine",detaljno je pojasnio naredne korake Selimović kada su u pitanju izbori za organe i tijela FK Sarajevo.

"U saradnji sa stručnim štabom ćemo definisati potrebe za pojačanjima i lokacije za zimske pripreme. Uporedo ćemo raditi na svim ostalim aktivnostima koje su uobičajene za ovo doba godine, tako da vjerujem da ćemo uz pomoć prijatelja Kluba riješiti sve tekuće probleme koje budemo imali", kategoričan je Dino Selimović koji će predsjedavati Kolegijem u narednih 60 dana i koji je iskoristio i ovu priliku da sve ljubitelje tima sa Koševa pozove da podrže novi Statut i do februara izvrše uplate dobrovoljnih priloga čime će na najefikasniji način pomoći Klubu, saopćeno je na internet stranici ovog kluba.