Nogomet
0

Kolašinac slijedi stope Barbareza i debituje protiv Argentine

Piše: Edin Isanović
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Nogometna reprezentacija BiH je, kao što smo već pisali, doživjela najveći poraz u svojoj historiji u prijateljskom okršaju protiv Argentine 14. maja 1998. godine, a izabranici tadašnjeg selektora Džemaludina Mušovića poraženi su sa 5:0.

Prvi sudar sa Gaučosima ostao je upamćen i po tome što je debitovao Sergej Barbarez. U novom dvoboju sa Argentinom u St. Louisu svoj premijerni nastup upisat će Sead Kolašinac, nogometaš Schalkea.

Popularni Barba odigrao je ukupno 47 utakmica za bh. reprezentaciju. Postigao je 17 pogodaka, a bio je i kapiten našeg državnog tima. Posljednju utakmicu za nacionalni tim odigrao je 7. oktobra 2006. u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2008. protiv reprezentacije Moldavije.

Nakon što je dobio sve potrebne papire svoj debi u dresu Zmajeva u St. Louisu imat će i Sead Kolašinac.

Vjerovatno će ovaj nogometaš dobiti priliku da od prve minute bude u udarnoj postavi. Polivalentan je igrač, može nastupati na poziciji stopera i lijevog bočnog, a ima odličan pregled igre.

Nerijetko sudjeluje u napadačkim akcijama.

Kolašinac ima 20 godina, nogometaš je u usponu i njegov vrhunac se tek očekuje. Svojim nastupima oduševio je sve zaljubljenike nogometa u Njemačkoj i BiH.

Vjerujemo kako će u sudaru sa Argentincima imati uspješniji debi od Barbareza i da će u budućnosti biti od velike koristi Zmajevima.