Nogomet
12

Kokot u dresu Plavih igra protiv bivšeg tima: Nadam se da ćemo osvojiti tri boda

Piše: M. N.
Foto: D. S./Klix.ba
(Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Fudbalski klub Željezničar će u nedjelju odigrati utakmicu protiv Slavije u okviru 18. kola BHT Premijer lige. Ovo će biti 22. susret ova dva kluba, a prva utakmica okončana je rezultatom 1:1.

Trener Plavih Miomir Odović kazao je da je susret protiv Slavije važan, a da bi ostvarili svoj cilj igrači moraju igrati dobro u kontinuitetu.

"Nadam se da ćemo uz dobru igru, svesrdno zalaganje igrača i podršku publike doći do cilja, a to su bodovi u ovoj utakmici. Svjestan sam da, bez obzira na to što je Slavija prethodnu utakmicu izgubila, imamo jednako težak zadatak i bit će vjerovatno nešto drugačija utakmica od ovih prethodnih. Moramo odigrati dobru utakmicu i pokušati popravljati stvari, te dizati formu", rekao je Odović na konferenciji za novinare.

Novom pojačanju FK Željezničar Zoranu Kokotu koji je bivši igrač Slavije sigurno neće biti lako na ovoj utakmici.

"Poznajem dobro Slaviju i znam da se radi o dobroj ekipi. Ali, ovo je posao i ja sada radim za FK Željezničar, te ću dati sve od sebe da ostvarimo tri boda", rekao je Kokot, te se zahvalio navijačima na podršci u utakmici protiv Olimpica.

Kokot je u jednom od susreta ova dva tima postigao gol protiv Željezničara, a ovaj put se nada da će biti obratno.

Odović nije želio otkriti sastav za nedjeljni susret, ali je kazao da će sigurno naći adekvatne zamjene.

Susret će biti odigran na Grbavici u nedjelju od 15:30 sati.

Na današnjoj konferenciji za novinare upriličeno je i potpisivanje ugovora između NLB banke i Plavih. Ugovor su potpisali direktor FK Željezničar Mirsad Šiljak i izvršna direktorica NLB banke Lidija Žigić.

"Naša banka je usmjerena i ka sportskim i kulturnim događajima. U FK Željezničar smo prepoznali jedan od najomiljenijih brendova u BiH, a samim time i partnera", kazala je Žigić.

Direktor Plavih kazao je da ovim činom pospješuju saradnju.

"Ugovor je potpisan na godinu dana, a suma će ostati poslovna tajna", rekao je Šiljak.