Dokazao vjernost bivšem klubu
0

Kojašević stigao iz Kazahstana i podržao Sarajevo

Piše: D. B.
Damir Kojašević (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Damir Kojašević (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Bivši igrač FK Sarajevo i sadašnji član Astane iz Kazahstana, Damir Kojašević, iskoristio je dvodnevnu pauzu i stigao u glavni grad BiH kako bi podržao bivši klub u odlučujućoj utakmici 2. pretkola Evropske lige protiv Levskog, u kojoj je Bordo ekipa uspjela osigurati plasman u 3. pretkolo.

Kojašević je bio član ekipe sa Koševa godinu i šest mjeseci i postao je miljenik navijača FK Sarajevo. Pauzu od dva dana, koju je dobio od svog sadašnjeg kluba, kazahstanske Astane, iskoristio je da dođe u Sarajevo kako bi podržao nekadašnje saigrače i bivši klub.

To i ne bi bilo toliko neobično da se radi o maloj udaljenosti, no, Kojaševićev let u jednom smjeru traje sedam sati. U Sarajevo je u četvrtak stigao u večernjim satima kako bi pratio utakmicu. Osim toga, posjetio je i čelnike FK Sarajevo i svoje nekadašnje saigrače te im čestitao na uspjehu i poželio sreću u 3. pretkolu Evropske lige. U petak je krenuo natrag u Kazahstan.

Svoj dolazak je najavio i u razgovoru za portal Klix.ba, iako nije bio siguran da li će osigurati avionsku kartu do Sarajeva. Ipak, Kojaševiću je to pošlo za rukom, pa je i on bio dio sinoćnjeg velikog slavlja.

Osim Kojaševića, nekadašnjim saigračima je putem telefona na velikom uspjehu čestitao još jedan bivši igrač FK Sarajevo, Vučina Šćepanović, koji je sada član Zrinjskog.