Oprez zbog Varešanovića
0

Kojašević: Napast ćemo Velež od prve minute

Piše: Edin Isanović
Damir Kojašević u akciji (Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
Damir Kojašević u akciji (Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
Veznjak FK Sarajevo, dvostruki strijelac na početku Premijer lige, smatra da njegov tim mora biti posebno oprez uoči meča sa Veležom, kojeg predvodi bivši trener tima sa Koševa Mirza Varešanović.

Kojaševića smo danas kontaktirali u trenucima kada je obavljao pregled u "Centru za srce" u Tuzli.

"Molim vas nazovite me za pet minuta", ljubazno je zamolio Damir. Ispoštovali smo dogovor, a onda je popularni Piksi ispalio.

"Evo upravo je sve završeno. Sve je u redu, spremniji sam za oko 30 posto u odnosu na predhodni pregled", kazao je crnogorski veznjak koji je imao određenih srčanih problema koji su sada, na svu sreću, prošlost.

Nakon toga razgovarali smo o narednom dvoboju Sarajeva sa Veležom.

"Ono što mogu obećati jeste da ćemo svi igrati maksimalno i da ćemo napasti Mostarce od prve minute. Želimo nastaviti pobjedonosni niz. Tako ćemo se ponašati i na terenu", istakao je Kojašević za Sarajevo-x.com.

Ipak, upozorio je na jednu bitnu stvar.

"Njihov trener je Mirza Varešanović. On nas dobro poznaje i zbog toga trebamo biti oprezni. No, Velež nije Sparta iz Praga i vjerujem da će imati podređenu ulogu. Pretpostavljam da će se oni braniti i svoju šansu čekati iz kontranapada", zaključio je veznjak Sarajeva.