Nogomet
64

Kodro udahnuo novi život u Sarajevo, Bordo tim efikasan i neporažen u pet utakmica

Piše: D. B.
Nakon što je na Koševo stigao bh. stručnjak Meho Kodro, Sarajevo igra odlično i bilježi dobre rezultate. Bordo tim nakon pet utakmica ne zna za poraz i veoma su efikasni.
Meho Kodro donio stabilnost u FK Sarajevo (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Meho Kodro donio stabilnost u FK Sarajevo (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)

Kodro je zvanično preuzeo Sarajevo nakon što je Bordo ekipa poražena 28. septembra u 9. kolu BHT Premijer lige na Pecari od Širokog Brijega. Kao novi trener je debitovao 1. oktobra u prvoj utakmici osmine finala Kupa BiH, u kojoj je Sarajevo na stadionu "Asim Ferhatović Hase" pobijedilo ekipu Travnika rezultatom 4:0. Tim sa Koševa je imao apsolutnu dominaciju na terenu.

Debi u Premijer ligi na klupi Sarajeva dogodio se 5. oktobra, kada je Sarajevo na svom terenu dočekalo Slaviju. Divovi su rutinski pobijedili rezultatom 3:0 i prikazali su odličnu igru. Tako je ekipa koja je ranije imala problema s realizacijom u dvije utakmice pod vodstvom Kodre postigla čak sedam golova, a nije primila ni jedan.

Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba

Veoma težak ispit je Sarajevo imalo u 10. kolu Premijer lige BiH u Mostaru protiv Zrinjskog 18. oktobra. Istina je da je Sarajevo odigralo loše prvo poluvrijeme u kojem je Zrinjski uspio postići pogodak preko Crnova. Ipak, Kodrina ekipa je u drugom poluvremenu zaigralo dosta bolje i golom Okića osiguralo bod na teškom gostovanju.

U uzvratnom susretu osmine finala Kupa BiH protiv Vezira u Travniku 21. oktobra, Kodro je izveo kombinovani sastav. Zaigrali su igrači koji su ranije dobijali malo prilika za igru, ali je i ta ekipa uspjela zabilježiti pobjedu rezultatom 3:2 i ovjeriti plasman u četvrtfinale Kupa BiH.

Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba

Proteklog je vikenda Sarajevo u 12. kolu Premijer lige ugostilo Radnik iz Bijeljine. Odličnom i efikasnom igrom su Divovi upisali novu visoku pobjedu rezultatom 5:0 i tako na sjajan način najavili izuzetno važnu utakmicu, a to je nedjeljni derbi protiv Željezničara na Grbavici.

Kada se sve sabere, Kodro je u pet utakmica na klupi Sarajeva još uvijek neporažen. Njegova ekipa je upisala pet pobjeda i jedan remi, a postigla je ukupno 16 golova, čak 3,2 po utakmici.

Da li će Kodro svoj dobar niz nastaviti i nakon nedjeljnog derbija s vječitim rivalom, ostaje da se vidi.