Nogomet
30

Kodro: Igra u prvom poluvremenu je kolosijek na koji se trebamo vratiti

Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Nakon večerašnjeg poraza Sarajeva od mostarskog Veleža, trener Bordo tima smatra kako se njegovi igrači moraju vratiti igri iz prvog poluvremena utakmice.

"Prvo poluvrijeme nije bilo loše. Imali smo inicijativu i dosta dobar posjed lopte, a stvorili smo 5-6 situacija i 2-3 dobre šanse, ali nažalost bez gola. U drugom poluvremenu nastala je druga priča. Kada je došlo do prvog gola ekipa je pala, a kada je došlo do drugog tada je utakmica bila završena", rekao je Meho Kodro koji je objasnio kako je put do oporavka kristalno jasan.

"Naše je da analiziramo svaku utakmicu, posebno drugo poluvrijeme i da se kao klub zbližimo. Mislim da bi dobili utakmicu da smo nastavili igrati kao u prvom poluvremenu, a to je i kolosijek kojem treba da se vratimo – igra kao u prvom dijelu utakmice", kazao je kodro.

On je još podvukao da u klubu postoje velika očekivanja te da je pritisak koji postoji na pojedine igrače za njih vjerovatno prevelik teret.

"Možda pojedini igrači ne mogu da odgovore tim zahtjevima. Karakter je vrlo važna stvar u fudbalu. Čak i ako imamo dobrih kapaciteta, bez pratećeg karaktera može da se desi ovakva utakmica", zaključio je Kodro.

S druge strane, trener golmana Veleža Adnan Dizdarević zadovoljan je igrom i taktikom koja je bila potpomognuta, kako sam kaže, predvidljivom igrom Sarajeva.

"Mi smo svjesno prepustili inicijativu igračima Sarajeva, a prostor smo tražili iz polukontri i kontri. Znali smo da će u drugom poluvremenu ekipa Sarajeva još više ući na našu polovinu i da se tako otvara veliki prostor koji smo iskoristili", objasnio je Dizdarević.