Nogomet
13

Kodro i Berberović: Najvažnije je pobijediti Borac bez primljenog gola

Piše: D. B.
U prostorijama FK Sarajevo danas je održana konferencija za medije uoči prve utakmice četvrtfinala Kupa BiH u kojoj Bordo ekipa u srijedu dočekuje banjalučki Borac. Na Koševu su oprezni, ali očekuju pobjedu nad Banjalučanima.
Kodro i Berberović (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Kodro i Berberović (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)

Konferenciji za medije prisustvovali su šef stručnog štaba FK Sarajevo Meho Kodro i nogometaš Džemal Berberović.

Kodro je već odabrao sastav koji će se suprotstaviti Borcu. Istakao je da su njegovi igrači spremni za duel s protivnikom.

"Nema dilema, manje više se zna ekipa. Volim da igrači saznaju sastav prije nego bilo ko drugi. Bit će promjena u odnosu na Gradačac, imamo široku klupu i svi igrači su zdravi i spremni za igru. Dobro smo se spremili i s nestrpljenjem očekujemo prvu utakmicu protiv Borca", izjavio je Kodro.

Cilj Sarajeva je jasan, a to je pobjeda bez primljenog gola.

"Imam puno želja, kao i trener protivničke ekipe. Volio bih da dobijemo utakmicu i ne primimo gol. U prvoj utakmici se neće ništa riješiti", rekao je trener FK Sarajevo.

Meho Kodro (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Meho Kodro (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)

U tri utakmice protiv Borca trener Bordo ekipe će mijenjati sastav.

"Da ne bi bilo monotono, mijenjat ćemo, imamo dobre igrače, moći ćemo da šaramo i izaberemo najbolje igrače za sve tri utakmice. Tri uzastopne utakmice s istim timom nisu poželjne u nogometu, ali šta je tu je", kazao je Kodro.

Koliko je i da li je odgađanje prvenstvenog kola imalo negativnog utjecaja na ekipu, tek će se vidjeti.

"Naš plan je bio odigrati utakmicu u subotu, ali su okolnosti tako htjele. Volio bih da se zavšilo po planu. Da li nam je odgoda šta poremetila, vidjet ćemo. Moramo se prilagoditi", smatra šef stručnog štaba tima sa Koševa.

Izuzetno dobru pripremljenost ekipe istakao je i nogometaš Džemal Berberović.

"Dobro smo se pripremili. Bilo je malo lošije vrijeme, zbog čega smo radili na umjetnoj travi. Nadam se dobrom startu protiv Borca i rezultatu koji priželjkujemo. Cilj je da odemo sa dobrom zalihom u Banju Luku. Igrači su spremni, svi smo kvalitetni i ko god izađe na teren dat će svoj maksimum", izjavio je Berberović.

On ima iskustva sa igranjem tri utakmice s istim protivnikom u samo sedam dana, no, u tome ne vidi nikakav problem.

"Prošle sezone u Bugarskoj sam odigrao tri utakmice s Ludogorecom. Ne treba pridavati važnost tome, takav je nogomet. Prednost nam je velik izbor igrača, nema smisla kriti džokera. Ko god izađe na teren za nas, neće se osjetiti prevelika razlika. Sastav protiv Zvijezde niko nije očekivao, pa smo pobijedili. Dobro smo se pripremili i opravdali očekivanja. Nadam se da ćemo tako nastaviti", dodao je nogometaš Sarajeva.

Džemal Berberović (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Džemal Berberović (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)

On smatra da se već sutra može riješiti pitanje plasmana u polufinale.

"Već sutra možemo riješiti dilemu o plasmanu dalje, to i priželjkujemo. Nikad se ne zna, ali imamo kvalitet i možemo sve riješiti kući. Najvažnije je pobijediti i ne primiti pogodak", rekao je Berberović.

Kodro je na kraju upozorio da Borac ne treba potcijeniti.

"Nikada nisam dobio utakmicu, a ni moja ekipa, kad sam rekao pa i pomislio da će biti lagano. Apsolutno nikad nismo pobijedili u takvim situacijama. Neće nam biti lako, iako mamo dobre igrače, kvalitetne, to je bogatstvo. Ali, to moramo dokazati na terenu. Kvalitetom se ne dobija Borac i osvaja liga, nego karakterom. Važna je i organizacija. Ako sve to ispunimo, uspjet ćemo, a ako nešto izostane imat ćemo problema", završio je Kodro.

Utakmica se igra sutra u 18 sati na stadionu Asim Ferhatović Hase.