Nogomet
0

Ko kupuje Romu?

Sarajevo-x.com
Joseph Tacopina, Foto: AP
Joseph Tacopina, Foto: AP
Nakon što je u New York Postu objavljena vijest da bi odvjetnik Joseph Tacopina, kojeg finansira Soros, mogao svakog trenutka kupiti talijanski nogometni klub Roma, izvor blizak američkom milijarderu je sve opovrgnuo i kazao kako George Soros zapravo nikad nije imao namjeru postati vlasnikom ovog kluba

Drugi izvor blizak pomenutom dvojcu je ranije izjavio: "Joe namjerava kupiti Romu, a George Soros će biti njegov glavni finansijer. Tacopina će naravno biti predsjednik ovog kluba". U američkim novinama New York Post je čak navedeno kako je Tascopina jutros poletio za Italiju, u nadi da će ovaj posao sklopiti do kraja dana.

George Soros

Međutim, New York Daily News sada navodi kako George Soros neće imati nikakvu ulogu u preuzimanju Rome. Iako se njegovo ime, u posljednjih nekoliko mjeseci, redovno povezivalo sa preuzimanjem talijanske Rome, sada je saopćeno kako slavni bogataš zapravo nikada nije ozbiljno razmišljao o pomenutoj kupovini.

"U jednom trenutku Soros Fund Management je razmatrao ovaj ugovor, kao što kratko prelete na hiljade ugovora. ali na kraju su odlučili preskočiti ovaj projekat", kazao je danas neimenovani izvor.

Kako se tu uklapa Tacopina, ostaje samo da vidimo, ali jedno je sigurno, sapunica oko preuzimanje Rome se i dalje nastavlja.