Ćiro Blažević
0

"Ko dođe u Zenicu, jadna mu majka"

Sarajevo-x.com
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
"Portugal je jedna od najjačih reprezentacija u Evropi, ali ima još jedna ekipa koja je jednako snažna, a to je Bosna i Hercegovina", prokomentarisao je selektor BiH današnji žrijeb za baraž.

Ćiro je u izjavi za BHT obećao spektakl u obje utakmice koje se budu igrale. On je svjestan da je Portugal ekipa koja pripada eliti svjetskog nogometa, ali da naši "zmajevi" imaju šanse koje će iskoristiti.

"Mi ćemo uraditi sve, ko dođe u Zenicu, jadna mu majka", poručio je Blažević.

Podsjećamo da je selektorova želja bila reprezentacija Francuske kojoj se htio osvetiti za poraz na Svjetskom prvenstvu igranom u toj zemlji 1998. godine.

"Htio sam Francusku zbog osvete za 1998. godinu kada sam s Hrvatskom poražen 2-1 u polufinalu Svjetskog prvenstva. Ne, nije to istina, osveta je gruba riječ. Želio sam Francusku da bi izravnao račune" rekao je Blažević za francuski L'Equipe, prenosi Totalsport.

Na pitanje da uporedi kvalitet Francuske i Portugala Ćiro je odgovorio:

"Mislim da je Francuska jača ekipa od Portugala. Isto tako, mislim da je moja Bosna i Hercegovina jača od Srbije, a znate kako ste prošli u skupini sa Srbijom. Onda je lako zaključiti što mislim o mogućoj ukupnoj pobjedi protiv Portugalaca", izvijestila je agencija Totalsport.