Sastanak Komiteta za normalizaciju
0

Ko će biti novi selektor mlade reprezentacije BiH?

Sarajevo-x.com
(Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
U prostorijama Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH danas je počeo novi sastanak Komiteta za normalizaciju na kojem bi članovi predvođeni predsjedavajućim Ivicom Osimom trebali izabrati novog selektora mlade reprezentacije naše zemlje. Sastanku su prisustvovali selektor seniorske reprezentacije Safet Sušič i generalni sekretar Jasmin Baković.

Podsjećamo da je ovo mjesto ostalo upražnjeno, a Izvršni odbor nije ga uspio popuniti na vrijeme pa je taj posao pripao Komitetu za normalizaciju.

Reprezentacija do 21 godine nema selektora baš kao ni ostale reprezentativne kategorije osim seniorske reprezentacije, ali se oni nalaze u specifičnoj situaciji jer prvi počinju kvalifikacije za Evropske prvenstvo. Naravno, pod uslovom da bude ukinuta suspenzija.

Imena kandidata budućeg selektora Komisiji će predložiti tehnički direktor Denijal Pirić. Kandidati su navodno Vlado Jagodić, Milomir Odović i Dragan Jović.

Kandidati za olimpijsko-mediteransku reprezentaciju su Husref Musemić, Abdulah Ibraković, Muhamed Konjić i Darko Nestorović.