Inicijativa sa Tušnja
5

Klupske legende spašavaju Slobodu

Piše: D. Brkić
Foto: Darko Zabuš/Fotoservis
Foto: Darko Zabuš/Fotoservis
Dževad Šećerbegović, Fuad Mulahasanović i Mersed Kovačević, najveća igračka imena koja je FK Sloboda ikad imala, inicijatori su sazivanja izborne Skupštine tuzlanskog kluba, koji je poslije 43 godine ispao u niži rang takmičenja. Legende kluba su obavili razgovore sa potencijalnim članovima Skupštine, a predviđaju da bi u narednoj sedmici mogla biti organizovana izborna sjednica.

"Mandat Skupštine je istekao prije dvije godine. Faktički, sve odluke od tada do danas su nelegalne. U novu Skupštinu treba biti izabran 41 član, a gledat ćemo da to budu ugledni ljudi koji vole Slobodu", kaže Mersed Kovačević.

On je iznio niz teških kvalifikacija na račun Bahrudina Bajramovića, koji je minulih godina bio predsjednik Skupštine, optuživši ga da je počinio i krivično djelo.

"Nakon svega, nakon ispadanja kluba u niži rang, niko nije podnio ostavku. Vidite da vlada opšta apatija, a ako ovakva situacija potraje mi ćemo ispasti i iz Prve lige", stav je Slobodinih legendi.

Međutim, u Ministarstvu pravde su 18. januara 2012. godine zaprimili dokument sa posljednje Skupštine, u kojem stoji kako su zastupnici FK Sloboda Bahrudin Bajramović, Davud Zahirović i Zdenko Jurić. Dakle, Skupština, za koju mnogi tvrde da nema mandata, izabrala je zastupnike Slobode i to na tajnom zasjedanju.

U priču o Slobodi napokon se uključio i načelnik Jasmin Imamović, koji je rekao kako će pomoći klubu, ali da je uslov da svi oni koji su bili u rukovodstvu minulih godina podnesu ostavku. Hoće li do toga doći bit će poznato vrlo brzo, ali nema sumnje kako se tuzlanski klub nalazi u najvećoj krizi od osnivanja davne 1919. godine.