Nogomet
0

Kluivert: Moj san je trenirati Barcelonu

Totalsport
Treći najbolji strijelac nizozemske nogometne reprezentacije svih vremena (40 golova), Patrick Kluivert, otkrio je da ozbiljno razmišlja o trenerskom poslu.

Kluivert je prošle godine u dresu Lillea okončao svoju igračku karijeru u kojoj je najdublji trag ostavio igrajući za Barcelonu. Između 1998. i 2004. godine Kluivert je odigrao 182 utakmice u španjolskom prvenstvu za Barçu i u njima je postigao 90 golova.

Kluivertov momčadski kolega iz tog razdobolja, Josep Guardiola, danas je na klupi Barcelone i u prvoj je sezoni osvojio trostruku krunu (špansko prvenstvo i Kup i Ligu prvaka), a Nizozemac bi želio nešto slično postići.

  • Guardiola me uvijek ohrabrivao na terenu i nadam se da ću jednog dana postići isto što i on. Moj je san jednog dana trenirati Barcelonu. Nizozemski nogometni savez organizira trenerski tečaj nakon kojeg mogu voditi bilo koju momčad na svijetu i ja planiram iskoristiti tu priliku. Moja je igračka karijera gotova i stoga se moram pobrinuti za svoju budućnost – rekao je 32-godišnji Kluivert za španski dnevnik Sport.