FA Cup
0

Klub osnovan iz protesta spram Glazera korak bliže ManU-u

Totalsport
Nogometaši FC United od Manchestera, kluba osnovanog prije pet godina u inat Manchester Unitedu i njegovom novome američkom vlasniku, prvi su se plasirali u drugo kolo FA Cupa.

U petak je amaterska ekipa sedmoligaša iz Manchestera pobijedila na gostovanju kod trećeligaša Rochdalea golom Michaela Nortona u četvrtoj minuti sudijske nadoknade za konačnih 3-2.

"Dobro je da sam zabio. Naše noge ne bi izdržale ponovljenu utakmicu", rekao je ponosni strijelac, inače bivši strastveni navijač Manchester Uniteda.

Norton je skupa sa svojim suigračima osnovao klub prije pet godina zaledivši status navijača Manchester Uniteda i zaklevši se da nogom neće kročiti na Old Trafford sve dok klub vodi Amerikanac Malcolm Glazer, čijem su se preuzimanju kluba današnji igrači FC United of Manchestera žestoko protivili sudjelujući i u mnogobrojnim javnim protestima organizovanim u to vrijeme.

"Da, zakleli su se da neće na Old Trafford, a uskoro bi mogli zakoračiti ne samo na stadion, već i na njegov teren", rekao je trener ekipe Karl Marginson.

Nakon prve senzacije koju su priredili, nogometaši koji se zovu obrnuto od FC Manchester Uniteda moraju napraviti još jednu u drugom kolu da bi zaigrali protiv omiljenog kluba omraženog vlasnika.