Nogomet
0

Klopp: Svi smo bili blizu srčanog udara

Totalsport
Jürgen Klopp (Foto: AFP)
Jürgen Klopp (Foto: AFP)
"Bio sam svjedok, ali ne mogu to objasniti", kazao je trener Borussije Dortmund Jürgen Klopp nakon što je njegova ekipa u sudijskoj nadoknadi došla do pobjede protiv Malage i prolaza u polufinale Lige prvaka.

Poslije prošlosedmičnih 0-0 u Andaluziji, Borussia je na svom Signal Iduna Parku slavila s 3-2 iako su gosti u 82. minuti poveli s 2-1. No, najprije je Marco Reus u prvoj minuti sudijske nadoknade izjednačio, da bi Felipe Santana dvije minute kasnije bacio domaće navijače u delirij.

"Svi smo bili blizu srčanog udara u završnici! Ovo je ono što bi nogomet trebao biti, ovo je najpozitivnija strana nogometa. Naravno, s druge strane mi je žao Malage, dala je sve od sebe", istaknuo je Klopp, priznavši da je njegova ekipa igrala slabo tokom većeg dijela utakmice.

"Prvi smo put ove sezone pokazali nervozu. Nismo bili inspirisani, nismo se kretali. Malaga se dobro branila, ali s druge strane, nije joj ni bilo teško braniti se s obzirom na našu slabu igru. Ali, pokazali smo karakter i morate priznati da smo prošli zasluženo. I nakon svih silnih promašaja smo nastavili tražiti pobjedu i na kraju je upalilo", zaključio je 45-godišnji stručnjak.