Nogomet
12

Evropska liga / Klopp se vratio na Westfalen i rastužio navijače Dortmunda; Šahtar, Villarreal i Sevilla slavili istim rezultatom

Piše: E. B.
Borussia Dortmund - Liverpool (Foto: EPA)
Odigrani su prvi susreti četvrtfinala Evropske lige, a najzanimljiviji je bio duel u Dortmundu, gdje su Dortmund i Liverpool odigrali neriješeno 1:1.

Klopp je u svom povratku na Westfalen bio dirnut dočekom koji su mu pripredili navijači Milionera, no na terenu je njegova ekipa prikazala nevjerovatnu agresivnost i na kraju je nagrađena neriješenim rezultatom.

U veoma uzbudljivoj utakmici gosti iz Engleske su prvi stigli u vodstvo. Divock Origi je iskoristio neopreznost Dortmundove odbrane i u 36. minuti matirao nemoćnog Romana Weidenfellera.

Borussia je u drugom poluvremenu zaigrala mnogo bolje, a već u trećoj minuti nastavka Mats Hummels je glavom pogodio za izjednačenje.

U nastavku susreta obje ekipe su željele doći do pobjedničkog pogotka, no u tome su ih spriječili golmani obje ekipe.

Zanimljivo, ostali susreti završeni su identičnim rezultatima - 2:1.

Šahtar je pogocima Rakickog iz posljednje minute prvog poluvremena i Ferreyre iz 75. minute savladao Bragu u gostima sa 2:1 i tako došao nakorak do polufinala. Počasni gol za domaćina postigao je Eduardo u 89. minuti.

Villarreal je sa 2:1 (Bakambu 3. i 63. - Brabec 45+4.) nadigrao prašku Spartu.

U španskom derbiju Athletic je dočekao Sevillu, a gosti su slavili sa 2:1. Golove su postigli Aduriz (48.) za domaćina, a Kolodziejczak (56.) i Iborra (83.).

Revanši se igraju idučeg četvrtka.

Rezultati prvih susreta četvrtfinala Evropske lige:

Borussia Dortmund - Liverpool 1:1

Braga - Šahtar 1:2 Villarreal - Sparta 2:1 Athletic - Sevilla 1:2