Nogomet
0

Klopp se nada rješenju problema o cijeni ulaznica za Anfield

Anadolija
Foto: EPA
Foto: EPA
Nijemac Jurgen Klopp, menadžer Liverpoola, izrazio je nadu da će se spor oko cijena ulaznica za Anfield uskoro riješiti na obostrano zadovoljstvo i kluba i navijača.

U subotu, zbog odluke rukovodstva da najjefinija karta za glavnu tribinu u sljedećpoj sezoni košta 77 funti (oko 100 eura), nekolikoa hiljada navijača je u 77. minuti susreta sa Sunderlandom napustilo „Anfield Road“. U tom trenutku Liverpool je vodio sa 2:0, da bi do kraja uz podršku polupraznih tribina prosuli prednost i dovzolili „crnim mačkama“ da izjednače na 2:2.

Klopp je zbog upale slijepog crijeva propustio ovaj ogled, ali je svjestan da spor vezan za cijene karata remeti odnose sa navijačima, a samim tim i unutar kluba.

"Ova situacija nije ono što želimo. Ono što znam je da svi u klubu imaju ogroman interes da se pronađe rješenje. Ne želimo da ljudi napuštaju stadion prije kraja utakmice", kazao je Klopp.

Jamie Carragher, bivši odbrambeni fudbaler Liverpoola bio je jedan od onih koji se solidarisao sa navijačima i napustio tribine Anfielda u 77. minuti.

"Mislim da je 77 funti prevelik iznos za gledanje utakmice bilo gdje. Štrajk navijača Liverpoola nije samo njihova borba, nego svih navijača u Engleskoj. Ostali bi to tako trebali shvatiti. To nije bio samo protest navijača Liverpoola za svoj interes. Oni su se digli i rekli dosta je u ime svakog navijača u Engleskoj", napisao je Carragher u svojoj kolumni u Daily Mailu.

Prošle sedmice klubovi Premier lige nisu se željeli obavezati da cijena karte za gostujuće utakmice bude jedinstvena i iznosi 30 funti (oko 39 eura).

Kevin Miles, predsjednik Udruženja fudbalskih navijača rekao je da će se o njihovom sljedećem koraku u borbi za pravednije cijene ulaznica raspravljati na narednom sastanku. Jedna od opcija mogao bi biti koordinirani izlazak navijača svih 20 premierligaških klubova tokom utakmica narednog kola.