Nogomet
3

Klopp o svađi sa direktorom Bayerna: Nisam došao tražiti prijatelje na stadionu

Totalsport
Jurgen Klopp (Foto: Arhiv/AFP)
Jurgen Klopp (Foto: Arhiv/AFP)
Nogometaši dortmundske Borussije i minhenskog Bayerna su u subotu odigrali derbi utakmicu Bundeslige koja je završila bez pobjednika, s jednim pogotkom na obje strane.

Taj subotnji duel nije bio posebno bitan za niti jednu od ove dvije ekipe, već je daleko važnije što će se dogoditi 25. maja kada će se između dva njemačka tima na Wembleyju odlučivati o tome ko je novi prvak Evrope.

I dok je Jupp Heynckes, trener Bayerna, u subotu odmarao mnoge svoje bitne igrače (Mandžukić, Ribery, Robben, Müller, Schweinsteiger, Lahm), na drugoj je strani Jürgen Klopp izveo gotovo sve najbolje što ima u svojoj svlačionici.

"Pa, navijači su platili ulaznicu da vide ono najbolje i od nas i od njih. Šta sam drugo trebao? Pa, nije ovo bila prijateljska utakmica, igrali smo da uzmemo tri boda", rekao je Klopp koji je tokom drugog dijela imao žestoku verbalnu svađu s Matthiasom Sammerom, sportskim direktorom Bayerna.

"Zapravo ne znam šta je govorio, primaknuo sam se da bolje čujem. Ustvari, nije me briga, nisam došao tražiti prijatelje na stadionu. Pogotovo ne među ljudima u Bayernu", okončao je u svom stilu Klopp.