Ponovo negirao glasine
1

Klopp: Neću otići iz Dortmunda zbog Reala ili Chelseaja

Totalsport
Jurgen Klopp (Foto: Arhiv/AFP)
Jurgen Klopp (Foto: Arhiv/AFP)
Njemački nogometni trener Jürgen Klopp tvorac je sjajnog mladog sastava iz Dortmunda, s kojim je posljednje dvije godine dominirao Bundesligom, pa tako i ugušio velikog vladara te lige Bayerna.

Ove sezone Kloppu i njegovoj Borussiji ide nešto slabije u prvenstvu, ali su zato u Ligi prvaka osvojili prvo mjesto u grupi ispred Reala, Ajaxa i Manchester Cityja i uskoro će odmjeriti snage sa Šahtarom u osmini finala.

Mnogo se u posljednje vrijeme pričalo o mogućem skorašnjem odlasku Kloppa s ove dužnosti, ali još je jednom Nijemac negirao takvo nešto.

"Svi me stalno pitaju hoću li se predomisliti ako mi dođu predstavnici Reala ili Chelseaja ili nekog drugog velikog kluba, a navodno će me sigurno tražiti. Ja dvadeseti put ponavljam da ne odlazim nikuda iz Dortmunda, barem ne do 2016. godine. Dotad traje ugovor i s moje strane postoji maksimalna želja da ga ispoštujem do kraja", rekao je Klopp i dodao:

"Ja sam čovjek iz Brettena, to vam je mjesto od 1.500 ljudi. Zamislite da takav jedan čovjek, ja, jednog dana postane trener Chelseaja. To je nevjerovatna priča i već što me se dovodi u kontekst Chelseaja je veliko priznanje za mene. Ja sam skroman i zato želim s Borussijom obaviti sve do kraja".