Nogomet
0

Klopp: Mourinho može biti fin momak

Anadolija
Jurgen Klopp, menadžer Liverpoola rekao je da Jose Mourinho može biti fin momak, sve dok u njegovoj blizini nema sudije ili novinara.

Klopp će u subotu upravo protiv Mourinhovog Chelsea tražiti svoju prvu pobjedu u Premier ligi. Portugalski trener aktuelnog šampiona Engleske već je dva puta ove sezone optužen zbog kritikovanja sudija, ali Klopp tvrdi da njegovo ponašanje u javnosti ne predstavlja njega kakav je u stvarnosti.

"Imam puno poštovanje prema njegovom radu. Mislim da je on dobar momak, ako niste sudija ili novinar. Ja nisam jedan od njih, tako da imam dobar odnos s njim. Dok sam bio u Njemačkoj ponekad smo razmjenjivali kratke poruke", kaže Klopp za britanske medije.

Njemački trener tokom vremena provedenog u Borussiji Dortmund imao je priliku četiri puta u Ligi šampiona odmjeriti snage s Mourinhom koji je tada vodio Real Madrid.

"Volim da upoznajem ljude i Mourinho je uistinu dobar čovjek, bio je pun poštovanja tokom našeg nadmetanja. On je emotivan, ja sam emotivan, ali smo puno neophodnog poštovanja, tako da znamo da se nakon posljednjeg sudijskog zvižduka nastavlja život. Nakon utakmice smo normalno razgovarali o stvarima koje su se dešavale. Sve je u redu među nama dvojicom, nemamo nikakvih problema."

Nakon deset kola u Premier ligi, Liverpool zauzima deveto mjesto sa 14, dok je Chelsea tek 15. s 11 bodova. Susret "plavaca" i "redsa" igraće se u subotu na Stamford Bridgeu s početkom u 13.45 sati. Mnogi otočki mediji smatraju kako je Mourinhu to posljednja prilika da sačuva menadžersku poziciju u Chelseau.