Nogomet
2

Klopp: Jako poštujem Riberyja i Ronalda, ali volio bih potpisati Messija

Totalsport
Foto: EPA
Foto: EPA
Iako je veliki obožavatelj Francka Riberyja i Cristiana Ronalda, trener dortmundske Borussije Jürgen Klopp istakao je kako bi potpisivanje Lionela Messija bio njegov san.

"Ono što Messi radi na terenu je zadivljujuće. S godinama je sve više i više napredovao. Također mi se jako sviđa kako igraju Ribery i Ronaldo, ali ja bih volio potpisati Messija", rekao je Klopp.

Budući da je teško zamisliti trenera koji ne bi volio dovesti Messija u svoju ekipu, možda je i zanimljivije istaći šta je Klopp rekao o pristupu svom trenerskom poslu. Istakao je kako su njegova vrata otvorena svakom igraču kojem treba savjet.

"Ja sam zapravo timski igrač. Jest da u svom poslu moram samostalno donijeti relativno veliki broj odluka, ali sam sretan što sam okružen s timom ljudi oko mene, pa ne moram sve odlučiti sam. Mnogo stručnih očiju vidi više od moja dva".

"Moje igrače volim tretirati kao saradnike. Ako prihvate takav pristup, sve je u redu. Međutim, ako bilo koji igrač u mojoj momčadi pomisli kako može tokom treninga ili utakmice sa mnom raspravljati o sastavljanju ekipe ili metodama treninga, to bi mu bila fundamentalna pogreška. Izvan treninga ili utakmice možete sa mnom raspravljati kao i svakim drugim, ali na poslu se mora slušati što ja kažem", veli Klopp.