Nogomet
40

Klopp: Arsenal je orkestar, ali ja preferiram heavy metal

Totalsport
Jürgen Klopp (Foto: AFP)
Jürgen Klopp (Foto: AFP)
Svoj stav prema igri nogometaša Arsenala i njihovom menadžeru Arseneu Wengeru trener Borussije Dortmund Jürgen Klopp je slikovitp opisao.

Dortmunđani su u prošlom kolu Lige prvaka svladali Arsenal (2-1) na njegovom Emiratesu, a dvije će se ekipe ponovno "sudariti" ove sedmice na Westfalenu, u sklopu 4. kola grupe F. Uoči dvoboja, Klopp je izrazio poštovanje prema suparničkom treneru.

"On je stvarno nešto posebno. Volim ga. On je Sir za mene. Sir Arsene Wenger", kazao je Klopp.

Priznao je da cijeni igru Arsenala, ali i da to nije stil koji on preferira.

"Mislim da Wenger voli visoki posjed lopte, nadigravanje, pasove. Arsenal je poput orkestra, ali to je tiha muzika, zar ne? A ja više volim heavy metal. Želim da je uvijek glasno! Želim da se čuje 'booooom'", našalio se Klopp za Guardian.

Bez dlake na jeziku, trener "crno-žutih" je komentirao i igru Barcelone.

"Da je sadašnja Barcelonina ekipa sa svojom smirenom igrom i pobjedama 5-0, 6-0, bila prva koju sam vidio kao četverogodišnjak, igrao bih tenis. Žao mi je, ali to nije za mene. Ja preferiram borbeni nogomet. Arsenal igra gotovo savršeni nogomet, ali ne osvaja naslove. A ko ih osvaja? Chelsea koji igra drugačiji nogomet. Volim filozofiju Arsenea Wengera, ali ja sam drugačiji tip", zaključio je Klopp.