Gol u 87. minuti
0

Klopp: Ajax je opasan, ali vjerovao sam do kraja u pobjedu

Totalsport
Jurgen Klopp
Jurgen Klopp
Borussia Dortmund pobijedila je na startu Lige prvaka u D grupi amsterdamski Ajax s 1-0. Zasluženo, iako su gosti mogli ostvariti puno povoljniji rezultat.

Obje utakmice u "grupi smrti" apsolutno su opravdale očekivanja. I dok su gledaoci u Madridu u pobjedi Reala nad Manchester Cityjem 3-2 vidjeli "golijadu" u zadnjoj četvrtini utakmice, u Dortmundu su mreže mirovale do 87. minute, iako su i jedni i drugi imali dosta prilika, a onda je na scenu stupio Robert Lewandowski i poentirao za veliko slavlje "žuto-crnih".

Prije toga je njemački prvak najbliže vodstvu bio u 58. minuti, kada Hummels nije realizirao kazneni udarac. Njegov loš udarac je Ajaxov golman Vermeer pročitao i odbranio.

"Bila je to nevjerovatna utakmica, puna intenziteta, jer je naš suparnik izrazito talentirana ekipa. Kada god je imao prostora, Ajax je bio opasan. Mi smo se jako dobro branili i na kraju smo uspjeli zabiti za pobjedu. Lewandowski je napravio sjajan posao. Vjerovao sam do kraja da možemo pobijediti, iako smo prije gola propustili dosta prilika. Naša ekipa konstantno napreduje, iako neke stvari moramo popraviti i bolje raditi", zadovoljno je komentirao Jürgen Klopp, trener koji je u minule dvije sezone s Borussijom osvojio dva naslova prvaka u Bundesligi.

Njegov kolega na klupi Ajaxa Frank de Boer bio je razumljivo razočaran.

"Imali smo veći posjed lopte. Naravno da je Borussia bila opasna u pojedinim trenucima, ali i mi smo bili. Mogli smo zabiti jedan, dva, pa čak i tri gola, imali smo dobre šanse. Uoči utakmice sam rekao da se moramo držati našeg plana i to smo i uradili. Posebno je razočaravajuće što smo primili gol tri minute prije kraja. Mogu biti ponosan na moju ekipu ali slaba je to utjeha kada nismo izdržali do kraja i na kraju smo morali platiti račun", rekao je De Boer.