Nogomet
110

Klix.ba na treningu Olimpica: Vukovi se spremaju za proljeće, sutra putuju u Antaliju

Piše: D. B.
(Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Nogometaši Olimpica su danas u Hadžićima odradili posljednje treninge uoči sutrašnjeg odlaska u Antaliju, gdje će obaviti glavni dio priprema. Ekipa portala Klix.ba je posjetila Vukove i razgovarala sa trenerom Mirzom Varešanovićem te nogometašima Bojanom Regojem, Kenanom Handžićem, Veldinom Muharemovićem i Senedinom Oštrakovićem.

Šef stručnog štaba Olimpica Mirza Varešanović je zadovoljan tokom priprema uprkos teškim vremenskim uslovima za rad u našoj zemlji. Ekipa zasad radi na fizičkoj spremi, a potom slijedi taktički dio priprema.

"S obzirom na zaista teške uslove, zasad je dobro. Na početku priprema smo u Sarajevu radili u lošim uslovima, pa smo zbog toga otišli u Bijeljinu na sedam dana. Bilo nam je veoma lijepo, ljudi su nas odlično ugostili. Tamo smo ispunili zacrtane ciljeve, odigrali smo dvije utakmice sa Zvijezdom iz Stanišića i sa Mladosti iz Velike Obarske. Veoma smo zadovoljni tim dijelom priprema. Nakon povratka u Sarajevo smo odigrali prijateljsku utakmicu s Goraždem, u kojoj smo remizirali 0:0. Rezultat nije u prvom planu, u prvom poluvremenu smo odigrali dobro, a u drugom nešto lošije. Ipak, najbitnije je da konstantno napredujemo", izjavio je Varešanović za portal Klix.ba.

Glavni dio priprema nogometaši Olimpica će provesti u Antaliji.

"U četvrtak putujemo u Antaliju gdje nas čekaju mnogo bolji vremenski uvjeti, kao i tereni. Zakazali smo četiri utakmice u 12 dana koje ćemo provesti u Turskoj. Nadam se da ćemo ostvariti sve ono što planiramo te da ćemo se u Sarajevo vratiti spremni za prvenstvo", rekao je trener Olimpica.

On je zadovoljan onim što su pokazala pojačanja pristigla u ovom prijelaznom roku.

"Pojačanja su kvalitetna, ali sad radimo na fizičkoj spremi, a ne na taktici. Međutim, vidi se da je riječ o kvalitetnim igračima i definitivno u drugi dio sezone ulazimo jači u odnosu na jesen", kazao je Varešanović.

Cilj Olimpica je prvi put izboriti izlazak u Evropu.

"Trenutno smo četvrti na tabeli, imali smo lošiji igrački kadar u odnosu na sadašnju situaciju. Nadam se da će se pojačanja pokazati i opravdati taj epitet. Smatram da u drugom dijelu sezone imamo dovoljno želje i snage da 'uhvatimo' Evropu", jasan je bio bh. nogometni trener.

Navijači su dodatna snaga svake ekipe, ali ih Olimpic zasad nema, barem ne onu "najvatreniju" grupu.

"Nedostaju nam vatreni navijači, koji su vjetar u leđa. No, u glavnom gradu BiH postoje dvije velike navijačke grupe, tako da za treću zasad nema mjesta. Međutim, u prvom dijelu prvenstva je Otoka bila sve punija. Stoga se nadam da ćemo dobrim igrama privući još publike", rekao je Varešanović.

Iskusni stoper Olimpica Bojan Regoje istakao je plasman u Evropu kao cilj Vukova na proljeće.

"Pripreme u Sarajevu i Bijeljini su zadovoljavajuće, uprkos nepovoljnim uslovima. U četvrtak putujemo u Antaliju, gdje nas čeka ono najbolje, a to su utakmice i uigravanje tima. Mnogo očekujemo na proljeće, želimo u Evropu. Doveli smo i pojačanja koja će ekipi pomoći da uz maksimalno zalaganje ostvari taj cilj. Bit će teško, ali imamo velike šanse", izjavio je Regoje.

Vezni nogometaš Olimpica Kenan Handžić smatra da je za uspjeh njegovog tima ključan dobar start proljetnog dijela sezone.

"U Bijeljini smo imali mnogo bolje uslove nego u Sarajevu, ali smo zadovoljni obavljenim poslom. U Antaliji će sigurno biti bolje, pa ćemo se još bolje pripremiti. Mi smo već dobro uigrani jer nije bilo mnogo odlazaka. Obavljamo iste pripreme kao i ljetos s obzirom na to da su dale rezultate. Drugi dio sezone ćemo dočekati spremni, a najvažnije je da ne bude povreda. Možemo napraviti mnogo na proljeće, ali moramo napraviti dobar start. Klub čini sve da nam omogući najbolje uslove, što pokazuje da imamo i ozbiljne ambicije", izjavio je Handžić.

Kapiten Olimpica Veldin Muharemović je pohvalio ekipu za najveći broj osvojenih bodova u jednoj polusezoni, ali je i pozvao saigrače da još boljim partijama ostvare još zapaženiji rezultat.

"Doveli smo igrače koji su nam potrebni na deficitarnim pozicijama, radi se o zaista kvalitetnim nogmetašima koji će pomoći ekipi da napravi dobre rezultate. Preostaje nam samo da se uigramo u dobrim uslovima u Antaliji, što je neophodno da bi se napravilo nešto dobro. Iako smo osvojili najveći broj bodova u polusezoni u historiji Olimpica, na proljeće moramo biti još bolji. To možda neće biti dovoljno za izlazak u Evropu, ali se moramo u svakom slučaju podići na nivo više", kazao je Muharemović.

Prvi golman tima sa Otoke Senadin Oštraković najavio je borbu za prve tri pozicije.

"Ozbiljno se trenira, kvalitetno se pripremamo bez obzira na loše uslove. U Antaliji su uslovi i tereni mnogo bolji, to ćemo znati iskoristiti. Na proljeće ćemo se boriti za tri pozicije u vrhu tabele", jasan je bio Oštraković.