Nogomet
67

Klix.ba na kafi sa Zmajevima: Bolji smo od Izraela, večeras će biti pakleno!

Piše: D. Bošnjak
Novinar portala Klix.ba sa Zmajevima (Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba)
Novinari portala Klix.ba danas su se u Haifi družili s trojicom reprezentativaca BiH, Ratkom Dujkovićem, Gojkom Cimirotom i Zoranom Kvržićem. Naši Zmajevi s puno samopouzdanja dočekuju večerašnju utakmicu protiv Izraela u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Francuskoj 2016. godine.

Golman aktuelnog prvaka BiH Ratko Dujković je rekao da je atmosfera odlična u taboru Zmajeva te se nada pobjedi.

"Dobra je atmosfera u reprezentaciji uoči važne utakmice protiv Izraela. Ne osjeća se pritisak u ekipi uprkos tome što smo izgubili od Kipra i remizirali s Velsom i Belgijom. Svi smo svjesni šta nam znači ova utakmica. Potreban nam je dobar rezultat, nadamo se najboljem i borit ćemo se za to. Iskreno se nadam pobjedi, mada i remi ne bi bio loš s obzirom na raspored koji imamo u nastavku kvalifikacija. Svi znamo kakva je atmosfera u Zenici, gdje je publika naš 12. igrač. Plasman na Evropsko prvenstvo neće doći u pitanje", izjavio je Dujković za portal Klix.ba

Nogometaš FK Sarajevo Gojko Cimirot priželjkuje barem minimalnu pobjedu Zmajeva.

"Osjećam se odlično, moj klub bilježi dobre rezultate predvođen trenerom Mehom Kodrom i igramo odlično. Čast mi je što sam u reprezentaciji i spreman sam pomoći. Večeras imamo problema s povredama najvažnijih igrača, ali i ostali momci su kvalitetni i sjajno igraju u svojim klubovima. Bit će nam teško, posebno jer je Izrael zabilježio dobar start u kvalifikacijama. Večeras će biti pakleno, bio bih zadovoljan i minimalnom pobjedom jer je pozitivan ključan za nastavak kvalifikacija", rekao je Cimirot.

Sjajni nogometaš Rijeke Zoran Kvržić ponovo je u reprezentaciji i večeras bi mogao zaigrati od prve minute. On se nada da će postići gol protiv Izraela.

"Znači mi mnogo novi poziv, jasno je da je selektor pratio moje igre. Istina je da sam pozvan naknadno, ali je najbitnije da sam ponovo sa saigračima. U dobroj sam formi, standardan sam član prve postave Rijeke i zabijam golove. Očekujem tešku utakmicu, ali sam siguran da smo mi bolji od njih iako nemamo najvažnije igrače. Mi smo favoriti, tako se trebamo postaviti i odigrati utakmicu. I minimalna pobjeda bi bila zadovoljavajuća", kazao je Kvržić.

Utakmica Izrael - BiH počinje u 20:45 sati.