Njemački mediji
0

Klinsmann pred otkazom jer 'gubi kontakt' s timom

FENA
Uprava Bayerna odlučila je da na kraju sezone raskine saradnju sa trenerom Jurgenom Klinsmannom, prenosi "Bild".

Međutim, u tekstu se dodaje da će Nijemac otkaz dobiti već u subotu, ako Bayern ne uspije da u Munchenu savlada Eintracht u Bundesligi.

"Šefovi su primijetili da Klinsmannove reči više ne dopiru do ekipe. On je sada samo posmatrač tima", navodi se u tekstu "Bilda", koji se, doduše, poziva na anonimne izvore. Bavarci su trenutno sa 48 bodova četvrti na tabeli Bundeslige, i imaju tri boda manje od vodećeg Wolfsburga.

Pored toga, u srijedu su izgubili u četvrtfinalu Lige prvaka od Barcelone na Camp Nou sa 4:0 i vjeruje se da uprava to neće oprostiti Klinsmannu. Bayern je ubjedljivo poražen i na posljednjoj utakmici Bundeslige u kojoj ih je Wolfsburg ponizio 5:1.

Nijemac je, ipak, nakon poraza u Barceloni rekao da ne namjerava da podnese ostavku, uprkos tome što je predsjednik kluba Franc Beckenbauer igru Bayerna u prvom poluvremenu susreta sa Barcelonom opisao kao "najlošiju u istoriji kluba".

Klinsmannu je posao u Bayernu, u koji je stigao na početku sezone, prvi klupski angažman u karijeri. Prethodno je reprezentaciju Njemačke predvodio do trećeg mjesta na Svjetskom prvenstvu 2006. godine.