Nogomet
0

Klinsmann objasnio zašto nije selektor SAD-a

Totalsport
Jurgen Klinsmann
Jurgen Klinsmann
Proslavljeni njemački nogometaš Jürgen Klinsmann dugo je vremena dobro kotirao na listi mogućih selektora reprezentacije SAD-a, prije no što je ugovor produžio Bob Bradley.

Klinsmann tvrdi da je pregovore s Nogometnim savezom SAD-a (USSF) vodio gotovo mjesec dana i da su oni bili pred konkretizacijom, no i da je sve palo u vodu nakon što iz krovne kuće tamošnjeg nogometa nisu do kraja odradili dogovoreno.

"Pričali smo tri ili četiri sedmice. Bili su to dobri razgovori, no isti je takav kraj izostao nakon što nismo na papir mogli prenijeti ono što smo usmeno dogovorili", veli bivši njemački selektor i Bayernov trener.

"U čemu je bio problem? U tome ko ima zadnju riječ. Uvijek je tako u pregovorima o preuzimanju bilo kluba, bilo reprezentacije. Kada smo stigli do te tačke rekao sam im da ne mogu dobro raditi svoj posao ukoliko moja ne bude posljednja u odlukama vezanima za tim, igrače i sve ono što se oko reprezentacije zbiva. Nažalost, nisu na to mogli pristati, što je označilo i kraj naših razgovora i potpis novog ugovora s Bradleyjem."