Nogomet
0

Klinsmann nije zainteresovan za mjesto američkog selektora

FENA
Njemački selektor Juergen Klinsmann izjavio je u ponedjeljak kako nije zainteresovan za bilo koji drugi posao, odbacujući spekulacije da bi mogao postati novi američki selektor.

"To me uopće ne interesuje", izjavio je Klinsmann upitan na konferenciji za štampu u Berlinu oko svoje zainteresovanosti da vodi američki tim, koji je eliminisan u grupnoj fazi takmičnja, javio je Reuters.

"Trenutno me intereesuje samo moj posao a to je da nastavim do finala", izjavio je Klinsmann, koji se još treba izjasniti o svojim budućim planovima. Njegov dvogodišnji ugovor s Njemačkom ističe nakon Svjetskog prvenstva.

Klinsmann, čija je supruga Amerikanka, živi već tri godine u Kaliforniji i oduševljen je svojim anonimnim životnim stilom u toj zemlji. On je proveo nekoliko sedmica radeći kao posmatrač za američki tim nekoliko godina prije nego što je u 2004. godini preuzeo sadašnji posao u Njemačkoj.

"To su spekulacije. Potpuno je normalno da se pojave takve spekulacije u zemlji koja je izbačena s takmičenja", izjavio je Klinsmann (41).

Amerikanci su eliminisani nakon što su izgubili 3-0 od Češke Republike i 2-1 od Gane i završili razočaravajućim posljednjim mjestom u grupi E s jednim bodom osvojenim u meču protiv Italije (1-1).

Bivši američki napadač Eric Wynalda i brojne američke novine tvrdile su kako bi Klinsmann bio idealna zamjena za Brucea Arenu (54). Arena, koji trenira američki tim osam godina, nije izjavio kakvi su mu planovi za budućnost.

Klinsmann je bio suočen s kritikama u Njemačkoj zbog odluke da živi u Sjedinjenim Državama i da nekoliko puta mjesečno putuje 11-satnim letovima avionom.

Njegova putovanja drastično bi se smanjila ukoliko se odluči da trenira američki tim - kratkih 45 minuta vožnje od njegovog doma u Huntington Beachu do američkog centra za trening u obližnjem Carsonu.