Nogomet
0

Klasnić mora na transplantaciju bubrega

FENA
Foto: AFP
Foto: AFP
Hrvatski nogometni reprezentativac i napadač njemačkog bundesligaša Werdera Ivan Klasnić (26) mora na transplantaciju bubrega.

Srećom, pronađen je optimalni donator bubrega te će se transplantacija obaviti ovih dana. Zbog toga će napadač hrvatske vrste idućih desetak dana provesti u bolnici. Klasnić je u novembru morao na operaciju slijepog crijeva i tada su otkriveni njegovi problemi s bubregom. Međutim, sada je postalo jasno da Klasniću prijeti zakazivanje bubrega, i da će morati ići na transplantaciju.

"Do prije par dana liječnici su mislili kako će lijekovima spasiti bubreg. Nažalost, pokazalo se da je jedini izlaz iz ove situacije transplantacija," potvrdio je njegov odvjetnik Klaus Peter Horndasch u priopćenju javnosti.

Vodstvo Werdera i hrvatske reprezentacije pružili su podršku mladom napadaču koji će prema prvim prognozama s terena izbivati oko osam sedmica.

"Sve u klubu je pogodila ova vijest. Ivan ima našu punu potporu," kazao je direktor Werdera, Klaus Allofs, dok je trener Thomas Schaaf dodao. "Nadam se da će operacija proći bez problema i da će Ivan uskoro ponovo zaigrati.".

Klasnić je član Werdera od 2001. godine i u 135 nastupa postigao je 42 pogodak. Karijeru je započeo u St. Pauliu u čijim redovima je proveo tri sezone. Za hrvatsku reprezentaciju je odigrao 26 utakmica i postigao 8 pogodaka.