Nogomet
104

Kladionice uvjerene u pobjedu Zmajeva, najčešći rezultat 3:1

Piše: J. H.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Čitatelji popularnog nogometnog portala Goal.com predviđaju pobjedu Bosne i Hercegovine protiv Litvanije. Najčešći rezultat za koji su se opredijelili je 3:1 za Zmajeve.

Skoro četvrtina čitatelja opredijelila se za navedeni rezultat, dok njih 21 posto misli da će se izabranici Safeta Sušića iz Kaunasa vratiti sa pobjedom od 2:0. Treći, možda i najhrabriji, vjeruju da će Zmajevi pobijediti rezultatom 3:0.

I kladionice vjeruju da naša reprezentacija neće imati većih problema u posljednjoj utakmici kvalifikacija za odlazak na Svjetsko nogometno prvenstvu u Brazilu naredne godine.

Kvote svjetskih kladionica na pobjedu BiH se kreću od 1,26 do 1,35.

Tako, naprimjer, u kladionici Bet365 kvota na pobjedu Zmajeva iznosi 1,33, na remi 5, dok su na pobjedu Litvanije dali kvotu 9.

Istu kvotu na pobjedu bh. reprezentacije imaju i u William Hill kladionici, dok su kvote za remi i pobjedu 4,33, odnosno 8,5.

Najmanju kvotu među svjetskim kladionicama na pobjedu zmajeva ima kladionica Noxwinn i ona iznosi 1,26.

Ukoliko u kladionici Bwin uplatite 10 KM na pobjedu reprezentacije BiH dobit ćete 12,80, što dovoljno govori o uvjerenosti kladioničara u pobjedu izabranika Safeta Sušića.

Što se bh. kladionica tiče, kvote na utakmicu Litvanija - BiH ne odudaraju puno od gore navedenih. U kladionici BET Live utakmica Litvanija - BiH je jedna od najtipovanijih. Popularna "dvica" na BiH iznosi 1,30.

U Lutriji BiH današnja kvota iznosi 1,30 na pobjedu BiH, remi 4,65, a pobjeda domaće reprezentacije ima kvotu 9,2. Iste kvote na pobjedu naše reprezentacije su i u kladionicama Wwin, SuperSport i Premier.

Kladionica Sportplus ponudila je kvotu 1,2 na pobjedu BiH, na neriješen rezultat 5,5 i pobjedu Litvanije čak 12.

Prije nekoliko sedmica kladionice su objavile spisak mogućih osvajača Svjetskog nogometnog prvenstva. Među 32 reprezentacije učesnice Mundijala uvrstili su i Zmajeve, koji se nalaze na 23. mjestu.