Žrtva napada Emily Carr
0

"Kingu treba doživotno zabraniti da igra nogomet!"

Totalsport
Marlon King
Marlon King
Mlada 20-godišnja studentica Emily Carr ispričala je svoju verziju kako ju je fizički napao i seksualno napastovao napadač engleskog nogometnog kluba Wigana Marlon King (29).

Kingova je karijera obilježena brojnim incidentima i podebljim policijskim dosjeom, a prije nekoliko dana proglašen je krivim i osuđen na 18-mjesečnu zatvorsku kaznu u sporu koji se vodio protiv njega zbog seksualnog napastovanja i povrijeđivanja ženske osobe.

Jamajčanski reprezentativac fizički i seksualno je maltretirao jednu 20-godišnju djevojku u noćnom klubu Soho Revue u Londonu 7. decembra, te je potom šakom opalio u lice, a sve u sklopu proslave jednog svog pogotka i saznanja da mu je supruga u blaženom stanju. Djevojka je kasnije primila pomoć u bolnici, gdje je ustanovljen lom nosa i puknuće usne, a King, koji je uputio protutužbu, je uhapšen tri dana poslije, 10. decembra.

Dotična djevojka je Emily Carr, koja se odrekla prava na anonimnost.

  • Kingova odbrana na suđenju je konstatovala kako će igrač zbog zatvorske kazne ostati bez jednog miliona funti zarade. Ja sam, međutim, ostala bez svog lica! Tom bi čovjeku trebalo zauvijek zabraniti igranje nogometa – kaže ogorčena djevojka, te nastavlja:

  • King me nije samo uštinuo, baš me zgnječio na seksualan način. Osjetila sam se napadnuta. Pogledala sam ga u oči i polako mu rekla: ''Nemoj to raditi, nemoj me dirati''. Nakon 10 minuta se opet vratio u društvo u kojem sam ja bila, te mi je rekao: ''Mala, ja sam multimilioner. Nisi ti u mojoj ligi''.

Nakon toga ju je odgurnuo, povukao za kosu i udarcem je poslao na pod. Napadnutoj djevojci je od siline udarca prokrvario nos i bila rasječena usna…

  • Prijatelj koji je vidio njegov napad tvrdi da je King napravio korak natrag i "zviznuo" me u maniri boksera – punom snagom! – zaključuje Emily Carr.