Nogomet
24

Kinezi žele igrati prijateljsku utakmicu protiv Zmajeva

Piše: J. H.
Reprezentativci Kine slave gol protiv Indonezije (Foto: AFP)
Reprezentativci Kine slave gol protiv Indonezije (Foto: AFP)
Nogometna reprezentacija BiH mogla bi prije odlaska na Svjetsko nogometno prvenstvo u Brazilu odigrati i prijateljsku utakmicu protiv reprezentacije Kine.

U ovom trenutku Zmajevi su jedna od najatraktivnijih nacionalnih selekcija sa kojima mnogi žele igrati prijateljske utakmice. Na adresu Nogometnog saveza BiH, kako saznajemo, stiglo je nekoliko ponuda, među kojima je i ona Kineskog nogometnog saveza.

Osim sa ovom reprezentacijom, izabranici Safeta Sušića će se prije odlaska na Mundijal najvjerovatnije susresti još jednom sa reprezentacijom Sjedinjenih Američkih Država na njihovom terenu.

Od izabranika selektora Jurgena Klinsmanna Zmajevi su izgubili sredinom augusta na Koševu rezultatom 4:3 pa bi revanš trebao poslužiti Sušiću i Zmajevima za svojevrsnu osvetu.

No, prije nego li Savez potvrdi odigravanje ovih utakmica, bh. nogometna reprezentacija pred sobom ima veliki test već narednog mjeseca na stadionu Busch u St. Louisu, gdje će igrati protiv Messija i društva na mini američkoj turneji. Utakmica će se igrati 18. novembra.