Nogomet
108

Kicker: Spahić će u budućnosti za reprezentaciju igrati samo kvalifikacijske utakmice

Klix.ba
Emir Spahić
Emir Spahić
Iako je nedavno javno poručio da se ne namjerava odazvati u reprezentaciju zbog smrtnog slučaja u porodici, te kako o igranju u državnom dresu u budućnosti ne razmišlja, Emir Spahić se na zadovoljstvo kompletne fudbalske javnosti u BiH, a posebno na zadovoljstvo selektora Mehmeda Baždarevića jučer pojavio u Zenici.

Spahić od starta sezone, iako u 35. godini, igra odlično. Sjajnu formu potvrdio je na nedavnim utakmicama protiv Atletico Madrida u Ligi prvaka. Njemački mediji puni su riječi hvale na račun njegovih igara, a ugledni Kicker jučer mu je posvetio poseban prostor s obzirom na povratak u reprezentaciju, nakon što se zvanično oprostio nakon Svjetskog prvenstva u Brazilu.

“Spahić se vratio u reprezentaciju nakon zvaničnog prošlogodišnjeg oproštaja. Jesenas se vratio u nacionalni tim na utakmici protiv Izraela u Haifi, nakon čega je ponovo počeo razmišljati o povlačenju s obzirom na to da je nastup na Evropskom prvenstvu doveden u pitanje“, navodi Kicker.

Prema saznanjima Kickera Spahić će u budućnosti u državnom dresu igrati samo kvalifikacione mečeve, dok će na prijateljskim susretima priliku dobijati mlađi igrači. To znači da će Emir nakon gostovanja u Andori nazad u Leverkusen, s obzirom na to da u Beču gotovo sigurno neće nastupiti.