Nogomet
0

Khedira želi finale Real - Barcelona u Ligi prvaka

Totalsport
Sami Khedira (Foto: AFP)
Sami Khedira (Foto: AFP)
Njemački nogometni reprezentativac u redovima madridskog Reala Sami Khedira sanja o osvajanju Lige prvaka i vjeruje kako bi pobjeda u finalu nad Barcelonom bio idealan scenarij.

"Svi mi zaista želimo deseti naslov evropskog prvaka. Utakmica Real Madrid - Barcelona je najveća na svijetu i svi bi bili zadovoljni da gledaju to finale na Wembleyju", rekao je Khedira za Marcu.

Nakon mučenja u prvoj fazi sezone Real je proigrao u nastavku i sada ponovo djeluje kao napobjedivi stroj iz prošle sezone, kada je suvereno došao do naslova u Primeri.

"Stavili smo na stranu našu egocentričnost. Teško je zapravo reći šta se tačno dogodilo. Počeli smo zaista loše, jako sporo. Međutim, početkom ove godine počeli smo se prisjećati koliko smo dobri, igrati kao prava ekipa i ne spuštati glave kada primimo golove. Ako niste prava ekipa ne možete dvaput zaredom pobijediti Barcelonu ili izbaciti Manchester United iz Lige prvaka. Sada mogu reći da je Real ponovo prava ekipa".

Za Realovog trenera Josea Mourinha Khedira ima samo riječi hvale i želi da ostane i po završetku sezone.

"Zaista sam sretan kao jedan od Mourinhovih igrača i u Real Madridu se osjećam kao kod kuće. Mourinho je bio sjajan izbor za Real Madrid, fantastičan za klub. On je izniman trener i sjajna osoba. Da ja odlučujem, Mourinho bi ostao. Želim da ostane".