Volio bi u Real
0

Khedira priznao da je fasciniran Joseom Mourinhom

Totalsport
Sami Khedira
Sami Khedira
Njemački reprezentativac Sami Khedira, trenutno zadnji vezni nogometaš Stuttgarta, potvrdio je u razgovoru za Bild da bi volio otići u Real Madrid.

"Zainteresiran sam za tu ideju. Real Madrid najveći je klub na svijetu, a Jose Mourinho jedan od najuspješnijih trenera današnjice. Već sam dugo fasciniran njime", rekao je Khedira nastavivši: "Dovođenjem Mourinha, Real je dao do znanja da se planira vratiti na evropski vrh. Mourinho forsira tip nogometa s kojim se ja lično mogu najprije identificirati: taktički perfektno, brzo, smireno i strpljivo prema naprijed, uz kompaktnu i dobru odbranu. Jedini je to recept kako se u modernom nogometu može biti uspješan."

Khedira je trenutno na odmoru u Tunisu, domovini njegovih roditelja. Otamo je poručio: "Ne bih uopće toliko simpatizirao ideju svog odlaska da se ne radi o Realu. No, još je uvijek sve otvoreno. Odlučit ću što učiniti u sljedećim danima, najkasnije sljedeće sedmice. Onda ću o svojoj odluci izvijestiti Stuttgart."

Ugovor s klubom njemačko otkriće na Svjetskom prvenstvu i strijelac gola koji je "elfu" donio bronzu u dvoboju za treće mjesto protiv Urugvajaca ima još godinu dana. Stuttgart nema previše izbora: ili će pustiti svog igrača u Real odmah i inkasirati 15 miliona eura, ili ga sljedećeg ljeta izgubiti bez naknade. Stoga se čeka isključivo Khedirina odluka.