Nogomet
32

Kerim Memija: Nadam se da ćemo sve riješiti u prvoj utakmici s Metalurgom

Klix.ba
Kerim Memija (Foto: Armin Herić/fkželjezničar.ba)
Kerim Memija (Foto: Armin Herić/fkželjezničar.ba)
FK Željezničar će u četvrtak navečer u prvoj utakmici 2. pretkola Evropske lige biti gost Metalurgu iz Skoplja. Mladi nogometaš Željezničara, Kerim Memija, nada se da Plavi mogu ostvariti dobar rezultat za miran revanš na Grbavici.

Željezničar je u prvom pretkolu Evropske lige eliminisao crnogorski Lovćen. Nakon remija bez golova na Koševu, Plavi su pobijedili u Petrovcu razultatom 1:0 i tako prošli u 2. pretkolo.

"Mislim da smo zasluženo prošli u 2. pretkolo, iako se Lovćen pokazao kao dostojan protivnik", komentarisao je Memija dvomeč protiv Crnogoraca.

Sada ekipu Željezničara u 2. pretkolu očekuje Metalurg, a prva utakmica se igra u Skoplju. Naš predstavnik spremno dočekuje novog protivnika.

"Proteklih dana smo se maksimalno posvetili pripremama i našem protivniku Metalurgu. Nadam se da ćemo već u prvoj utakmici riješiti sve i osigurati prolaz dalje", izjavio je mladi nogometaš Željezničara.

On se nada da će svojim zalaganjem zadobiti povjerenje trenera Admira Adžema.

"Moj dječački san se ostvario kada sam potpisao za najtrofejniji klub u BiH. Nadam se da ću se uspjeti izboriti za određenu minutažu i upisati nastupe za svoj voljeni klub", rekao je Memija.

Uprkos odlasku važnih igrača poput Nermina Zolotića, Armina Hodžića i Vernesa Selimovića, defanzivac Željezničara vjeruje da će se njegov klub naredne sezone boriti za titulu.

"Odlično smo se pripremili, spremni smo i posjedujemo kvalitet. Ne treba nas otpisati iz borbe za titulu, nadam se da ćemo ostvariti što bolji plasman", završio je Memija.

Utakmica Metalurg Skoplje - Željezničar se igra u četvrtak s početkom u 20:30 sati.