Nogomet
0

Keown: Vidić je glup dečko

Totalsport
Bivši Arsenalov branič Martin Keown kaže da je Nemanja Vidić iznevjerio svoju ekipu zbog crvenog kartona kojeg je dobio u završnici ogleda s Chelseajem u utorak.

Chelsea je u zaostaloj utakmici 18. kola Premiershipa slavio pobjedu 2-1, nadoknadivši zaostatak nakon gola Waynea Rooneya u 30. minuti. Luiz je u 54. minuti izjednačio, a Lampard je u 78. s bijele tačke zabio za sva tri boda domaćinu.

U sudijskoj nadoknadi je Nemanja Vidić dobio crveni karton, na što se osvrnuo Martin Keown, bivši engleski reprezentativac i dugogodišnji igrač Arsenala, a danas povremeni skaut tog kluba i sukomentator na BBC-ju.

"Nemanja Vidić je glup dečko. Najbolji je igrač Manchester Uniteda ove sezone, ali je u Londonu izgubio glavu. Prvo je odgurnuo Drogbu, a onda je nepotrebno povukao Ramiresa za dres i dobio drugi žuti, odnosno crveni karton. Najgluplje od svega je što će sada Vidić propustiti utakmicu s Liverpoolom, u trenucima kada je Rio Ferdinand također izvan stroja. Vidić će puno nedostajati Unitedu", napisao je Keown u Daily Mailu.

Dodajmo da bi Rio Ferdinand, koji je propustio utakmicu s Chelseajem zbog povrede lista, ipak mogao biti spreman za ogled s Liverpoolom, u nedjelju na Anfieldu, u sklopu 29. kola Premier lige.