Na susretu Arsenala i Leedsa
0

VIDEO / Keown pogođen loptom u glavu, Savagea gađali hrenovkama

Sarajevo-x.com
Nekadašnji nogometaš Arsenala Martin Keown doživio je neugodno iskustvo prije utakmice FA Cupa između Arsenala i Leedsa u ponedjeljak.

Keown je zajedno s Robbiejem Savageom davao izjavu novinarki Rebecci Lowe za televiziju ESPN uoči susreta, a u tom trenutku s terena je doletjela lopta, koju je šutnuo jedan od nogometaša Leedsa, i snažno pogodila Keowna u glavu. Iako je zadobio poprilično jak udarac, Keown se dobro snašao i čak je podigao palac prema nogometašima Leedsa. Voditeljica ga je upitala je li sve ok, na što je nekadašnji stoper rekao "Jeste, samo nek nastave".

Keown je upisao više od 300 nastupa za Arsenal i osvojio je devet trofeja te predstavljao Englesku na dva svjetska prvenstva. Od odlaska u penziju 2005. radio je kao stručni komentator za BBC, Al Jazeeru i ESPN. "Alex Bruce mi je rekao da je njegov saigrač u Leedsu, bivši veznjak Tottenhama Michael Brown uputio tu loptu", rekao je Keown Daily Mailu.

No, neugodnosti nije bio pošteđen ni drugi stručni komentator, Savage. Njega i novinarku Lowe navijači Leedsa su provocirali tokom utakmice, verbalno, ali i bacajući novčiće i hrenovke prema njima. Savage je bio bijesan, što je podijelio sa svojim fanovima putem Twittera. Ipak, uz konstataciju da je šokiran, zaključio je kako je sretan, jer je to tek mali dio navijača Leedsa, koje je nazvao bezumnim idiotima.