Tadžikistan remizirao sa S. Korejom
0

Kemo Alispahić: Ovo je prvi bod i prvi gol u ovim kvalifikacijama

Piše: Edin Isanović
U okviru kvalifikacija za odlazak na SP koje se 2014. godine igra u Brazilu reprezentacija Tadžikistana, koju sa klupe predvodi bh. stručnjak Kemal Alispahić, odigrala je danas 1:1 protiv Sjeverne Koreje.
Odmah nakon meča Alispahić je za Sarajevo-x.com rekao:

“Koreja je povela 1:0 iz sumnjivog jedanaesterca, a mi smo brzo izjednačili. Utakmica je odigrana u Hjudzanu, dugom po veličini gradu u Tadžikistanu pred oko 60 hiljada gledalaca. Ovo je bio prvi osvojeni bod i prvi postignuti gol u ovim kvalifikacijama. Nakon utakmice bilo je veliko slavlje na stadionu i u gradu. Napravili smo podvig, jer je Sjeverna Koreja učestvovala na posljednjem Svjetskom prvenstvu”, kaže Alispahić dodajući kako mu pomaže Almir Seferović kao specijalista za fizičku pripremu.

“Tadžikistan je lijepa i gostoprimljiva država. Možda produžimo ugovor na dvije godine, jer nam nude da pored A tima vodimo i mladu selekciju. Zanimanje su pokazali i neki klubovi iz zemalja okruženja”, zaključio je Alispahić. Tadžikistan je posljednji u grupi C azijske zone sa samo jednim bodom, iza Uzbekistana, Japana i Sjeverne Koreje.

Da podsjetimo, Alispahić je imenovan za šefa državne selekcije ove zemlje prije mjesec dana.