Nogomet
4

Kehl: Bayern je i dalje najveći klub Njemačkoj

Totalsport
Sebastian Kehl (Foto: AFP)
Sebastian Kehl (Foto: AFP)
Kapiten dortmundske Borussije Sebastian Kehl, usprkos osovojena dva uzastopna naslova prvaka, odnosno dvostruke krune u prošloj sezoni, i dalje smatra da je Bayern najveći klub u Njemačkoj.

Iskusni 32-godišnjak smatra da Borussia krupnim koracima sustiže veličinu rivala iz Minhena.

"Činjenica ostaje da su Bavarci još uvijek broj jedan u Njemačkoj. Mi ih ubrzano dostižemo, timski i finansijski, na terenu i izvan njega. Posljednjih godina dobro smo im parirali na terenu, no za nas je i ove sezone realističnije kao cilj postaviti plasman na poziciju koja donosi nastup u Ligi prvaka", izjavio je kapiten njemačkog prvaka za Kicker.

Ekipu je pred početak nove sezone u Bundesligi oslabio odlazak Japanca Shinjija Kagawe u Manchester United, ali je iz imenjaka iz Mönchengladbacha stiglo i pojačanje u vidu Marca Reusa.

"Shinji će nam nedostajati, ali u Marcu Reusu smo dobili nesvakidašnji talent. Posjedujemo enormni kvalitet i dubinu kadra pa mislim da možemo nadoknaditi odlazak Shinjija", smatra Kehl koji zbog velikog poštovanja prema treneru Jürgenu Kloppu do kraja karijere namjerava ostati u Dortmundu.

"Trener mi je dao samopouzdanje i ja mu se odužujem na terenu. Ako me zdravlje posluži, vidim se u ekipi još neko vrijeme jer želim igrati za Borussiju još nekoliko sezona", zaključio je Kehl.