Batistuta i De Boer
0

"Katar bi bio izvrstan domaćin SP-a 2022."

Totalsport
Gabriel Omar Batistuta
Gabriel Omar Batistuta
Legendarni Gabriel Omar Batistuta (40) i Ronald de Boer (39) uključili su se u kampanju kojom će pokušati pomoći da Katar 2022. godine postane domaćin Svjetskog nogometnog prvenstva.

Batistuta, najbolji strijelac argentinske nogometne reprezentacije svih vremena, igrao je na tri svjetske nogometne smotre, dok je nizozemski veznjak, osvajač Lige prvaka, bio dio ekipe "oranja" na dva SP-a. Njihova poveznica s državom na Arapskom poluotoku igre su za katarske ekipe u kojima su zaključili bogate i uspješne karijere.

  • Veliko mi je zadovoljstvo odigrati ulogu ambasadora u nastojanjima Katara da organizira Mundijal 2022. godine. Igrao sam na svjetskim prvenstvima 1994. u SAD-u, 1998. u Francuskoj, te 2002. u Japanu i Južnoj Koreji, što je bio prvi SP na azijskom kontinetu, i svjedočio sam uzbuđenjima i oslobođenoj strasti u tim različitim krajevima svijeta. Moje iskustvo igranja nogometa ovdje tjera me da ustvrdim da će Katar organizirati strastveno i spektakularno Svjetsko prvenstvo 2022. Ono što, u ovoj uzbudljivoj ulozi, želim prenijeti svijetu jest: ovdje je uzbudljivo nogometno tržište koje samo čeka da bude otkriveno - kazao je Batistuta koji je igrajući za Argentinu od 1991. do 2002. godine sakupio 56 pogodaka u 78 utakmica.

  • I meni je čast što sam se našao u ovoj ulozi. Vrijeme je da Svjetsko prvenstvo po prvi puta dođe u ovaj dio svijeta, da se svijet ujedine u mirnom i porodičnom okruženju slavljenja nogometa. Tu ću poruku nositi sljedećih 12 mjeseci. Iskustvo igranja na utakmicama SP-a i petogodišnji život u ovoj zemlji, uvjerili su me da Katar ima sve kvalitete za organizaciju fantastičnog i nezaboravnog Mundijala - dodao je De Boer, član nizozemske reprezentacije od 1993. do 2003. godine.