Nogomet
0

Katanec: BiH u baražu? Razgovarat ćemo kada odemo na Euro

Anadolija
Srečko Katanec (Foto: EPA)
Srečko Katanec (Foto: EPA)
Slovenija je jedan od potencijalnih protivnika fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine u baražu za Evropsko prvenstvo koje će se od 10. juna do 10. jula naredne godine održati u Francuskoj. Ipak, Srečko Katanec, selektor Slovenaca nije pretjerano želio razgovarati o kvalifikacionom ciklusu i onome što ga čeka u baražu, te kazao kako će govoriti poslije utakmica baraža.

"Ne želim ništa komentarisati u kontekstu kvalifikacija i eventualnih protivnika u baražu. Sve što kažem bit će preneseno ne samo u Sloveniji, nego i svuda gdje to ljude interesuje. Izvinjavam se, ali znam kako se sada informacije prenose u sekundi, a ja nisam taj tip čovjeka. Čekamo nedjelju da vidimo s kim ćemo igrati. Ko god da bude spremit ćemo se i pokušati da ga eliminišemo", rekao je u telefonskom razgovoru sa novinarom Anadolu Agency (AA) Katanec.

Na insistiranje da barem prokomentariše nastup svoje selekcije u dosadašnjem toku kvalifikacija, također, bio je kratak.

“Uvijek može bolje i svjetski šampion može bolje. Ne želim više ništa reći. Poslije kvalifikacija možemo pričati, kada se plasiramo na Evropsko prvenstvo”, kazao je Katanec.

Mehmed Baždarević, selektor bh. fudbalera u četvrtak je za Anadollu Agency izjavio kako u baražu ne bi volio dobiti Sloveniju, jer bi onda morao izbaciti svog dobrog druga Kataneca.

“Ne interesuje me ni ko šta piše, ni ko šta kaže. Ne znam da li je neko nešto rekao ili ne. Izvinjavam se još jednom, ali neću više ništa komentarisati”, zaključio je selektor slovenačke reprezentacije.

Žrijeb parova baraža održat će se 18. oktobra u Nyonu sa početkom u 11:20 sati. Osam reprezentacija koje su izborile plasman u doigravanje podijeljeni su u dvije grupe, na nosioce i nenosioce. Među nosiocima su BiH, Ukrajina, Švedska i Mađarska, dok su im eventualni protivnici Republika Irska, Danska, Norveška i Slovenija.

Prve utakmice baraža igrat će se u periodu između 12. i 14. novembra, a revanši od 15. do 17.