Nogomet
0

Katalonci ljuti na Drogbu i Mourinha

FENA
Šokantni izjednačujući pogodak Didiera Drogbe u sudačkoj nadoknadi sinoćnje utakmice 4. kola Lige prvaka između Barcelone i Chelseaja (2:2) na Camp Nou ostvario je sve strahove navijača evropskog prvaka na Noć vještica.

Aktuelni prvak Europe tek je na trećem mjestu A-grupe, sa dva boda manje od Werder Bremena, te će Katalonci, ako žele u drugi krug, morati pobijediti i Levski i Werder u preostale dvije utakmice.

"Žao mi je što moj pogodak na kraju nije vrijedio više od boda, sreća nas je potpuno napustila. Više nemamo prava na pogrešku, moramo pobijediti u Sofiji, a onda u borbi na život i smrt i Werder kod kuće", rekao je strijelac prvog pogotka za Barcu, Deco.

Barcelonini igrači i trener Frank Rijkaard optužuju nogometaše Chelsea za grubu igru i provociranje, a posebno su ljuti na Drogbu, za kojeg je Carles Puyol rekao da se namjerno bacao na travnjak u ama baš svakom dvoboju.

Nakon izjednačujućeg pogotka trener londonske ekipe Jose Mourinho se bacio na koljena uz bučne uzvike, što se nimalo nije svidjelo Kataloncima, kao ni činjenica da je otišao s konferencije za novinare ne odgovorivši ni na jedno pitanje.

"Kada igramo sa Chelseaem najteže mi pada slušati gluposti koje izgovara Mourinho. On misli da je kralj, bezobrazan je i bahat, a to su sve stvari koje mrzim. Za mene je ovih 2:2 gore od poraza", očajan je Brazilac Edmilson.