Susret BiH-Španija
0

Karte za utakmicu "planule" za dan

Piše: A. Karadža
Foto: Market.ba
Foto: Market.ba
Karte za utakmicu BiH i Španije, koja će se u srijedu igrati na stadionu Bilino polje, rasprodate su u rekordnom roku nakon što su jučer puštene u prodaju.

Kako je za Sarajevo-x.com rekao Muamer Lutvić, direktor turističkog sektora u Centrotransu, karte za utakmicu su rasprodate isti dan kada su i puštene u prodaju.

"Dobili smo između devet i 10 hiljada ulaznica koje smo pustili u prodaju u više gradova i one su sve prodate. Ispred većine poslovnica formirane su kolone u kojima su građani strpljivo čekali red za kartu", rekao je Lutvić.

On je istakao da su se u svim poslovnicama ove firme striktno pridržavali odluke da jedna osoba može kupiti do pet karata.

Kako saznajemo, karata više nema ni na prodajnim mjestima u Zenici. I tamo su karte "planule" za nekoliko sati.

U Banjoj Luci su dobili nešto manju količinu karata jučer u 15:30 sati, a više ih nije bilo već u 17:30, rekla nam je Vanja Miličević, iz marketing službe Autoprevoza Banjaluka.

Dvadesetak karata ostalo je u poslovnici Autoprevoza u Mostaru, a jedini razlog tome je što su karte puštene u prodaju tek danas.

Karte za utakmicu su puštene u prodaju po cijeni od 20 do 40 maraka. Prije utakmice sa Turskom u preprodaji se našao veliki broj onih čija je cijena dostigla cifru veću od 100 KM. Da će se ista situacija ponoviti i ovaj put pokazuje oglas na internet oglasniku Market.ba. Na ovom oglasu karta se prodaje po cijeni od 80 KM.