Market.ba
0

Karte za BiH - Španija se prodaju za 120 KM

Sarajevo-x.com
Foto: Sarajevo-x.com
Foto: Sarajevo-x.com
Karte za utakmicu između naše reprezentacije i Španije, koja će se u srijedu odigrati na Bilinom polju u Zenici, rasprodate su u rekordnom roku, a nedugo zatim su se pojavile kod uličnih, a i onih malo modernijih preprodavača.

Svi oni koji nisu bili dovoljno sretni i spretni da dođu do svoje karte po regularnoj cijeni, priliku za to mogu pronaći na Market.ba, vodećem bh. internet oglasniku, na kojem se uoči svake utakmice pojavi veliki broj oglašivača koji nude ulaznice za utakmice naše fudbalske reprezentacije.

Cijene ulaznica su se u regularnoj prodaji kretale od 20 do 40 maraka, a sada su dostigle cifru od čak 120 KM za jednu ulaznicu na zapadnu tribinu stadiona Bilino polje.

Kod oglašivača pod pseudonimom "adanho" karta za zapadnu tribinu košta 120 KM, ali se kupac "može dogovoriti za cijenu". "Rhasta" svoje karte za zapadnu tribinu nudi po cijeni od 90 KM, a ukupno prodaje tri.

Da su procjene oglašivača različite pokazuje i primjer oglašivača "lijana" koji kartu za zapad nudi po cijeni od "samo" 60 maraka.

Iako većina preprodavača nudi karte za zapadnu tribinu koja je očito najprimamljivija, ima onih poput "prodajaprograma", koji nudi ulaznice za sve tribine. Trenutno se u ponudi nalaze karte za zapad po cijeni od 70 KM, istok za 60 maraka, sjever je 50, a istok 40 KM.

Oni koji su imali priliku vidjeti kartu kritikovali su loš kvalitet i mogućnost laganog falsifikovanja. Oglašivači na vodećem bh. internet oglasniku za svoje karte garantuju da su originalne.

Vjerujemo da će cijene karata, kako se utakmica bude bližila, rasti iz minuta u minut.