Nogomet
11

Karić: Utakmica protiv Borca je biti ili ne biti za Željezničar

Piše: D. B.
U prostorijama stadiona Grbavica danas je održana konferencija za medije uoči utakmice 16. kola BHT Premijer lige u kojoj Željezničar dočekuje ekipu Borca. Tim povodom su se novinarima obratili pomoćni trener Plavih Elvis Karić i nogometaš Ognjen Đelmić.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba

"Imali smo pauzu od 15 dana i nadam se da smo se psihološki oporavili od utakmice sa Slavijom. Spremni smo i nadamo se dobrom rezultatu", izjavio je Karić.

Stručni štab Plavih neće moći računati na dvojicu važnih igrača.

"Damir Sadiković je s priprema mlade reprezentacije došao povrijeđen, a Jasmin Bogdanović se još nije oporavio. Svi ostali su spremni za utakmicu", rekao je pomoćni trener FK Željezničar.

Elvis Karić (Foto: Klix.ba)
Elvis Karić (Foto: Klix.ba)

Istakao je veliku važnost naredne utakmice za Željezničar.

"Borac je mlada i zanimljiva ekipa, klub je u nezgodnom položaju, ali ćemo mi dati sve od sebe za tri boda. Utakmica je biti ili ne biti za nas, posljednji voz da uhvatimo priključak s ekipama u vrhu tabele", kazao je Karić.

On se nada ranom golu protiv Borca.

"Imamo problem s ekipama koje se zatvore. Utakmica s Borcem će biti slična kao i prethodne. Gledali smo Borac, stoje iza lopte i brane se gotovo iz šesnaesterca. Kad bismo zabili gol u ranoj fazi utakmice, bilo bi nam puno lakše", dodao je pomoćnik šefa stručnog štaba Edisa Mulalića.

Sa igračima Željezničara već nekoliko mjeseci radi psiholog.

"Protiv Slavije i Čelika smo imali probleme. Kad na vrijeme ne postignemo gol, nervoza ulazi u igrače. Psiholog je tu, radi već četiri mjeseca i stalno je s igračima. Neobjašnjivo je da odigramo vrhunski protiv Sarajeva, pa 86. protiv Zrinjskog, pa onda patnja u Prijedoru. Psiholog ne može objasniti šta nam se događa", izjavio je Karić.

Ognjen Đelmić (Foto: Klix.ba)
Ognjen Đelmić (Foto: Klix.ba)

Novinarima se obratio i prvotimac Ognjen Đelmić koji očekuje pobjedu protiv Borca.

"Možemo do pobjede. Očekuje nas teška utakmica protiv kvalitetnog Borca. Stanje na tabeli ne govori dovoljno. Ipak, mi igramo kući i moramo dati sve od sebe da dođemo do pozitivnog rezultata", rekao je Đelmić.

Pozvao je navijače da pruže podršku Plavim na putu do pobjede.

"Lakše nam je kad imamo publiku, no, u posljednje vrijeme nema mnogo navijača, vjerovatno zbog rezultata. Pozivam navijače da dođu na utakmicu protiv Borca i pomognu nam da pobijedimo", završio je Đelmić.

Željezničar i Borac igraju u nedjelju od 13:00 sati.