Nogomet
19

Karić i Blagojević očekuju nastavak pobjedničkog niza i tri boda protiv Olimpica

Piše: D. B.
(Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
U prostorijama FK Željezničar danas je održana konferencija za medije uoči utakmice 23. kola Premijer lige BiH u kojoj Plavi na Grbavici dočekuju Olimpic. Cilj ekipe iz Doline ćupova je jasan, a to je pobjeda.

Medijima su se u Plavom salonu stadiona Grbavica obratili pomoćni trener Elvis Karić i prvotimac Jovan Blagojević.

"Znamo šta želimo, pripreme teku normalno, nema povrijeđenih, osim onih koji imaju problema s povredama već duže vrijeme. Očekujemo tri boda, ništa nam ne znači pobjednički niz ako tako ne nastavimo. Nadam se da ćemo sutra pobijediti", izjavio je Karić.

Plavima je pauza dobro došla.

"Pauza je dobro došla, imali smo nekoliko povrijeđenih igrača, a sada se vraća kapiten Aleksandar Kosorić, Kerim Memija se oporavio, a blizu povratka na teren je i Damir Sadiković. Uradili smo neke stvari koje smo željeli tokom pauze", rekao je pomoćni trener FK Željezničar.

Respekta prema Olimpicu ne nedostaje, ali se na Grbavici očekuje pobjeda.

"Olimpic je respektabilna ekipa za koju igraju naši bivši igrači i igrači Sarajeva. Vodi ih trener koji je s nama napravio lijepu priču u Evropi. Znamo šta Odović traži, ali se mi nadamo pobjedi uz podršku navijača", kazao je Karić.

Bojazni zbog mogućih suspenzija nema.

"Imamo veći roster nego ranije, ne zabrinjavaju nas kartoni. Idemo od utakmice do utakmice", dodao je Karić.

Novinarima se obratio i Blagojević koji je istakao snagu veznog reda Olimpica. Ipak, pobjedu Plavih ne dovodi u pitanje.

"U veoma dobroj smo seriji, mada to ništa ne mora značiti. Olimpic je kvalitetan, znamo kakvu igru forsira Odović. Međutim, i mi se nešto pitamo, ako budemo igrali kao do sada, tri boda ne bi trebala doći u pitanje. Pratio sam Olimpic, imaju dobru sredinu, igraju čvrsto, tu će biti najveća borba", izjavio je Blagojević.

Pozvao je navijače da i u narednoj utakmici podrže ekipu

"Znači nam podrška navijača, nadam se da će nastaviti tako. Nadamo se dobroj posjeti", rekao je nogometaš Plavih.

Atmosfera u ekipi je sjajna uprkos žestokoj konkurenciji.

"Ne mogu svi igrati, šef odlučuje koji igrač je spreman za određenu utakmicu. Nema problema, atmosfera je odlična", završio je Blagojević.

Utakmica se igra u subotu od 16:00 sati.